Ημέρα πληροφόρησης για τον εορτασμό της μέρας της Ευρώπης την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019.από τις 8:00 έως τις 10:00 διοργανώνει το Επιμελητήριο 

 

Η εκδήλωση αυτή  είναι ευκαιρία για όλους τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες να ανακαλύψουν πώς επηρεάζουν τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα τη ζωή τους, τις επιχειρήσεις τους και τις ευκαιρίες που δίνονται στις  Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να καινοτομήσουν διεθνώς.

 

Την Ημέρα της Ευρώπης, κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου, γιορτάζουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη.Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν». Σε ομιλία του στο Παρίσι το 1950, ο Ρομπέρ Σουμάν, ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών. Η πρόταση του Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Εξειδικευμένα στελέχη του Επιμελητηρίου,  ακολουθώντας το φετινό θέμα της μέρας της Ευρώπης «Διάλεξε το μέλλον σου»και με αφορμή τις Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν την 26η Μαΐου στην Ελλάδα, θα αναπτύξουν τη σημασία της συμμετοχής στις ευρωπαϊκές εκλογές και τον αντίκτυπο που θα έχουν στις επιχειρήσεις. Στόχος αυτής της ενημέρωσης είναι να τονίσει τη σημασία του ρόλου των επιχειρήσεων μέσω της συμμετοχής τους στη μεταρρύθμιση και το σχεδιασμό των ευρωπαϊκών πολιτικών για το μέλλον της Ευρώπης.