Γράφει η

Μαρία Χατζηκαμάρη

 

Γνωρίζετε ότι για πρώτη φορά οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλεγούν με απλή αναλογική, ανάλογα με τον αριθμό των ψήφων της παράταξής τους στον Α΄ γύρο των εκλογών;

 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος που θα κερδίσει τη δημαρχεία, δε θα φτάνει την πλειοψηφία μόνο με τους δικούς του εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους.

 

Για να υπερψηφιστεί ένα θέμα που θα προταθεί στο δημοτικό συμβούλιο, θα πρέπει να εγκριθεί από πολλούς δημοτικούς συμβούλους που θα προέρχονται από διαφορετικές παρατάξεις. Επομένως θα πρέπει οι προτάσεις να στοιχειοθετούνται με δυνατά επιχειρήματα, ώστε να πείθουν μεγάλο μέρος του δημοτικού συμβουλίου.

 

Ταυτόχρονα οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, δε θα έχουν πλέον το αντιπολιτευτικό επιχείρημα της μειοψηφίας ως πλεονέκτημα, αλλά μερίδιο υποχρεώσεων και ευθυνών.

 

Γι’ αυτό σας προσκαλώ και σας προκαλώ να ψηφίσετε, γιατί αυτές οι εκλογές θα αναδείξουν πρόσωπα που θα φέρουν μεγάλη ευθύνη και που θα πρέπει να αποδεικνύουν καθημερινά τη αξία της εκλογής τους, κάνοντας την αλλαγή στο καθεστώς των παραταξιακών οικογενειών και της ομπρέλας της αντιπολίτευσης, προτάσσοντας τη συνεργασία, την επικοινωνία μεταξύ των συμβούλων, την τέχνη της πειθούς, τη συλλογικότητα, αυξάνοντας επομένως τις πιθανότητες για καλύτερο τελικό αποτέλεσμα για το δήμο μας.

 

Πολλοί θα ανταπαντήσουν ότι το σύστημα αυτό ενισχύει την ακυβερνησία. Γιατί όμως θα το αναλογιστούν αυτό; Γιατί έτσι βολεύει το δημαρχοκεντρικό σύστημα. Η σκέψη που εξυπηρετεί τους πολλούς είναι η εξής: εφόσον εκλεγούμε, η παρουσία μας και μόνο είναι αρκετή στα δημοτικά συμβούλια.

 

Γιατί να δυσκολεύουμε την πολιτική μας ζωή;

 

Γιατί να προβληματιζόμαστε πώς θα πείσουμε τους συμβούλους των άλλων παρατάξεων;

 

Γιατί να ξοδέψουμε φαιά ουσία για να επιχειρηματολογήσουμε;

 

Γιατί να συνεργαστούμε με τους πολιτικούς μας αντιπάλους;

 

Δεν είναι καλύτερα να παίζουμε πάντα στη δική μας έδρα με τη δική μας μόνο ομάδα και πάντα με αντιπάλους λιγότερους από έντεκα;

 

ΟΧΙ!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!

 

Γίνε η αλλαγή!

 

Ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος σας συμβουλεύω να καταψηφίσετε τα λόγια δίχως έργα, την αξίωση ψήφων χωρίς διάθεση για δουλειά, την υποκρισία των φανταχτερών λόγων δίχως πραγματικό νόημα, τις υπέρμετρες υποσχέσεις δίχως ρεαλισμό. Ψηφίστε αυτόν τον υποψήφιο δήμαρχο που σας εμπνέει, εμπιστευτείτε την κρίση σας και ψηφίστε για να κάνετε την αλλαγή, ανθρώπους που έχουν διάθεση και όρεξη να αλλάξουν τα κατεστημένα.

 

Με εκτίμηση

Χατζηκαμάρη Μαρία

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Συμπαράταξη Πολιτών

Άρης Βέρρος - Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας