Την Καβάλα επισκέφτηκαν την Τετάρτη, 3/4/2019 οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Θεοφιλάτος και Αλέξανδρος Νικολαΐδης

 

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, οι δυο υποψήφιοι ευρωβουλευτές τόνισαν πως οι φετινές ευρωεκλογές είναι οι πιο κρίσιμες από δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς ο κίνδυνος μίας μεγάλης εκλογικής αποτύπωσης του φασισμού ελλοχεύει. 

 

Ο Μάριος Θεοφιλάτος, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τη σημασία της συμμετοχής των νέων καθώς «μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν περισσότερα για το εργασιακό τους μέλλον «. Σημείωσε ότι οι Ευρωεκλογές είναι ένα στοίχημα για το μέλλον της Ευρώπης, βάζοντας ως πρώτιστο στόχο την ήττα του φασισμού και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Συμπλήρωσε ότι πρέπει να ενισχυθεί η δημοκρατία στην Ευρώπη, η άσκηση πολιτικής να φύγει από τα χέρια των τεχνοκρατών και να περάσει στο μόνο δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο, το Ευρωκοινοβούλιο η λειτουργία του οποίου πρέπει να ενισχυθεί.

 

Ο  Αλέξανδρος Νικολαΐδης σημείωσε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η σχέση του πολίτη με την Ε.Ε., το δημοκρατικό έλλειμμα και η αίσθηση των Ευρωπαίων ότι το ευρωκοινοβούλιο δεν τους εκπροσωπεί. «Η Ε.Ε. σταμάτησε να εκπροσωπεί τον άνθρωπο και έβαλε στο επίκεντρο της τις αγορές και την οικονομία» τόνισε και συμπλήρωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να εξηγήσει στον κόσμο τη σημασία των εκλογών και την επιλογή ανθρώπων που θα ενισχύσουν τις αξίες της Ε.Ε.