Με πρωτοβουλία της και σε συνεργασία με το «Μπορούμε» η Energean, η οποία λειτουργεί στον Κόλπο της Καβάλας (Πρίνος) τη μοναδική παραγωγή υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, προσφέρει καθημερινά  μερίδες φαγητού στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Λίκνο Αγάπης» για τις ανάγκες οικογενειών της περιοχής που βρίσκονται σε οικονομική ένδεια. Το φαγητό παρασκευάζεται από την εταιρεία OilfieldHospitalityServicesστο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Energeanγια την καθημερινή σίτιση των εργαζομένων της εταιρείας στο ιδιόκτητο γεωτρύπανο EnergeanForce.

 

Σχετικά με τη νέα αυτή πρωτοβουλία, η κ. Ίλια Ρήγα, Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, δήλωσε τα εξής:

«Ξεκινούμε με το “Μπορούμε” και στην Καβάλα μία δράση που μέχρι σήμερα έχει ιδιαίτερη επιτυχία στην Αθήνα, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του ομίλου στην Ελλάδα. Ήδη διαθέτουμε καθημερινά σε άπορες οικογένειες, μέσω της “Λίκνο Αγάπης”, μερίδες φαγητού που παρασκευάζεται με βάση τις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές ποιότητας στο γεωτρύπανο της εταιρείας για τους εργαζόμενούς μας. 

 

Στόχος μας, όμως, είναι και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, των φορέων, των επαγγελματιών της εστίασης, αλλά και των πολιτών για τη συγκέντρωση φαγητού για άπορους συμπολίτες μας. Τους καλούμε, λοιπόν, να δώσουν μαζί μας την μάχη στο πλαίσιο του 2ουΣτόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «Μηδενική Πείνα»,  ώστε πραγματικά να μην πηγαίνει χαμένη καμία μερίδα φαγητού».

 

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ΜΚΟ «Μπορούμε», στην διάρκεια του 2018 διατέθηκαν συνολικά 1.562 μερίδες φαγητού από τα γραφεία της Energeanστην Αθήνα.

 

Για όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, το τηλέφωνο επικοινωνίας με την ΜΚΟ «Μπορούμε» είναι το 2103237805.