Με μία εικονική επιχειρηματική σύμπραξη το 1ο ΓΕΛ Σερρών, το 1ο ΕΠΑΛ – Ε.Κ. Σερρών και το 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας συμμετέχουν στη 13η Μαθητική Εμπορική Έκθεση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων – Junior Achievemment, Greece, που θα πραγματοποιηθεί στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019.

 

 

Η πρώτη Εικονική Μαθητική Επιχείρηση είναι η «ERMΙS»,σε σύμπραξη του 1ου ΓΕΛ Σερρών με τον Τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ- Ε. Κ. Σερρών και του 1ου ΕΠΑΛ Καβάλας, που έχει ως σκοπό με τα προϊόντα της να παρέχει υπηρεσίες εξυπηρέτησης στον αγροτικό κόσμο.

 

 

Με άξονα τα οφέλη της υψηλής τεχνολογίας για τον άνθρωπο, το περιβάλλον, την εκπαίδευση και την έρευνα, το αντικείμενο των εργασιών της εταιρίας περιλαμβάνει:

 

 

- τον σχεδιασμό και την κατασκευή ειδικών μηχανικών και ηλεκτρονικών διατάξεων

τον σχεδιασμό, την κατασκευή – συναρμολόγηση, εγκατάσταση και  συντήρηση συστημάτων

- την προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων μέτρησης και χαρακτηρισμού φυσικών μεγεθών στον αγροτικό χώρο.

- την παροχή υπηρεσιών στους τομείς συντήρησης και επισκευής τεχνολογικών συστημάτων

 

 

«ΕΡΜIS»

Η νεοφυής εταιρεία «ΕΡΜIS»κάνει τα πρώτα της βήματα στον κλάδο της αγροτικής τεχνολογίας με το έξυπνο σύστημα επιτήρησης θερμοκρασίας-υγρασίας περιβάλλοντος και εδάφους «τηλεFARMA»προορισμένο για χρήση σε:

 

  • αγροτικές καλλιέργειες από επαγγελματίες αγρότες
  • θερμοκήπια
  • λαχανόκηπους
  • μεμονωμένες εγκαταστάσεις

 

 

Πώς λειτουργεί

Το σύστημα «τηλεFARMA» σε προγραμματισμένους χρόνους μετρά την υγρασία και θερμοκρασία περιβάλλοντος και εδάφους (δυνατότητα μέχρι 24 μετρήσεις το 24ωρο)  και στέλνει τις πληροφορίες αυτές μέσω μηνυμάτων SMS σε έναν ή και  δύο τηλεφωνικούς αριθμούς. στον ενδιαφερόμενο αγρότη ενημερώνοντάς τον για τις συνθήκες που επικρατούν στο αγρόκτημά του. Επομένως, προσφέρει εξ αποστάσεως έλεγχο των περιβαλλοντικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

 

Επίσης τα δεδομένα μπορούν να αποσταλούν και στην ιστοσελίδα Thingspeak (www.thingspeak.com) για γραφική απεικόνιση.

 

 

 

Η συσκευή δουλεύει αυτόνομα ή σε δίκτυο μέσω Bluetooth συλλέγοντας δεδομένα από περισσότερα του ενός σημεία, ενώ χρησιμοποιεί επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που φορτίζονται από ηλιακό πάνελ.

 

 

Για τη λειτουργία της απαιτεί κάρτα SIM κινητής τηλεφωνίας και χρήση μηνυμάτων SMS και δεδομένων Internet.

 

 

Τοποθέτηση

Ο αγρότης τοποθετεί τα αισθητήρια θερμοκρασίας και υγρασίας στο έδαφος σε βάθος αντίστοιχο με αυτό που θέλει να μετρήσει. Προγραμματίζει τη συσκευή για τις ώρες μέτρησης και ενεργοποιεί ή όχι τη δυνατότητα αποστολής δεδομένων στο Διαδίκτυο. Η συσκευή είναι έτοιμη και την πρώτη προγραμματισμένη ώρα θα στείλει σχετικό μήνυμα SMS με τις μετρούμενες τιμές στους τηλεφωνικούς αριθμούς που έχουν δηλωθεί.