Είκοσι τρία στελέχη της ΔΗΜΑΡ συνυπογράφουν ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζουν ότι παραμένουν στο Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) μετά την απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία (σχεδόν 2/3) η ΔΗΜΑΡ για αποχώρηση από τη σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσα στους 23 είναι η Μαρία Τσουρή από την Καβάλα, η οποία είχε ανακοινωθεί πρόσφατα ότι θα είναι υποψήφια βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. 

 

Το κείμενο των 23 στελεχών της ΔΗΜΑΡ από την Περιφέρεια: 

 

Εμείς τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ σε νομαρχιακά όργανα  της περιφέρειας -και υποψήφιοι βουλευτές- του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ διευκρινίζουμε δημόσια:

 

1 .Είμαστε αντίθετοι στα διοικητικά μέτρα που πάρθηκαν με βάση τις διαφορετικές απόψεις για την συμφωνία των Πρεσπών. Οφείλουμε να εξαντλούμε μέσα στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ όλα τα περιθώρια συνθέσεων.

 

2.Θεωρούμε πως παρά τις διαφωνίες μας χρειάζεται να συνεχιστεί το εγχείρημα ενός ισχυρού  πόλου των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, της Ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου. Ενός πόλου ικανού να αντιπαλέψει το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ και τον εθνικό διχασμό. Με προοπτική την αλλαγή των συσχετισμών.

 

3.Παραμένουμε στα όργανα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και θα συμμετάσχουμε στο έκτακτο συνέδριο με στόχο ένα ενιαίο πολυτασικό φορέα της σύγχρονης Κεντροαριστεράς. Ένα συνέδριο που οφείλει να έχει  στόχο όχι την αναπαλαίωση του ΠΑΣΟΚ αλλά ένα ευρύ σχήμα όλων των δυνάμεων που στοχεύουν στον δημοκρατικό σοσιαλισμό.

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ / ΠΕΡΙΟΧΗ

1 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ / ΤΡΙΚΑΛΑ

2 ΒΕΡΓΙΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ / ΚΑΡΔΙΤΣΑ

3 ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ / ΑΡΓΟΛΙΔΑ

4 ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΚΟΖΑΝΗ

5 ΘΑΝΟΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ / ΧΑΝΙΑ

6 ΚΑΙΝΤΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΑΡΤΑ

7 ΜΑΚΙΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ / ΣΕΡΡΕΣ

8 ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ / ΚΟΡΙΝΘΟΣ

9 ΜΠΑΚΡΥΣΙΩΡΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ / ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΑ

10 ΜΠΑΛΛΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ / ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

11 ΜΕΓΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ / ΜΕΣΣΗΝΙΑ

12 ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΚΥΚΛΑΔΕΣ

13 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ / ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

14 ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

15 ΠΕΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / ΠΡΕΒΕΖΑ

16 ΡΟΥΣΣΗΣ ΗΛΙΑΣ / ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

17 ΣΟΛΤΑΡΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ / ΡΟΔΟΠΗ

18 ΣΤΑΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

19 ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ ΑΛΕΚΟΣ / ΚΕΡΚΥΡΑ

20 ΣΥΓΚΟΥΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ / ΠΡΕΒΕΖΑ

21 ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΦΘΙΩΤΙΔΑ

22 ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ / ΚΕΡΚΥΡΑ

23 ΤΣΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ / ΚΑΒΑΛΑ