Ο Γιάννης Γιοκαρίνης ένας ζωντανός θρύλος του Ελληνόφωνου Rock τραγουδιού παρουσιάζει μια μοναδική παράσταση με τις γνωστές μεγάλες επιτυχίες του (“Νοσταλγός Του Rock’N’Roll”, “Ευλαμπία”, “Τσικαμπούμ” και άλλα…)

Ο Γιάννης, από τις πιο κλασικές φυσιογνωμίες της Ελληνικής Μουσικής Σκηνής και αναπόσπαστο κομμάτι της προοδευτικής Ελληνικής Μουσικής, θα μας παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με χαρούμενη διάθεση, επικοινωνία, ενέργεια και αυθορμητισμό…!!!

Παλιά Βιβλιοθήκη art cafe bar 
Είσοδος: 10 ευρώ

Τιμή ποτού: 6 ευρώ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 
 

Τηλέφωνα κρατήσεων:

6945940051 και 6949257740
 

Ώρα έναρξης: 22.00

 

 

 

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης γεννήθηκε στις 22 Σεπτέμβριου του 1955 στην Κοκκινιά και σπούδασε κλασική μουσική, αλλά τον κέρδισε το «μοντέρνο».

Πρωτοεμφανίστηκε στον χώρο αυτό σαν τραγουδοποιός, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τον στίχο… Ξεκίνησε να παίζει το 1968, πλήκτρα και πέρασε από αρκετά συγκροτήματα, όπως, «Σκορπιός», «2002 GR», «Αγάπανθος», «Ηρακλής» και «λερναία Ύδρα».

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν με το συγκρότημα «Σκορπιός», στο δίσκο «Ποπ Φεστιβάλ ’73». Από το 1981 έως το 1984 δούλεψε σαν πιανίστας στο συγκρότημα του Βαγγέλη Γερμανού. Το 1984 κυκλοφορεί στη Λύρα το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ σε στίχους και μουσική δική του με τίτλο «Φόρα παρτίδα».

Ξεχωρίζει αμέσως και γίνεται γνωστή η «Ευλαμπία»…!

 

Το 1985 ακολουθεί ο δίσκος «Αυτόγραφο». Επιπλέον, γράφει μουσική για το δίσκο «Τσικαμπόυμ» του Γιάννη Κούτρα και το καλοκαίρι του ίδιου έτους συμμετέχει στην μεγάλη συναυλία που δίνει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας. Το 1986 συμμετέχει συνθετικά στο δίσκο του Σάκη Μπουλά «Μπουλάς Ελλάς» και για όλη την χρονιά εμφανίζεται στο «Άλσος» με τους Παπακωνσταντίνου, Μπονάτσο, Μπουλά, Αργυροπούλου. Το 1988 κυκλοφορεί το τρίτο προσωπικό άλμπουμ του με τίτλο: «Γειά σου και σένα». Αυτή τη φορά τραγουδά τραγούδια άλλων συνθετών (Λ.Παπαδόπουλου, Α. Σκαμάγκα κλπ.). Τον ίδιο χειμώνα εμφανίζεται στο «Κύτταρο Club» με τον Σάκη Μπουλά και την Αφροδίτη Μάνου. Το 1989 έρχεται το «Ε! και τι έγινε» σε στίχους δικούς του και των Ρέλλια, Τριανταφύλλου, Σελληνοπούλου, με την φιλική συμμετοχή της Ελένης Βιτάλη. Εμφανίζεται στο «Κύτταρο» με τον Μικρούτσικο, τη Βόσσου και τον Τουρκογιώργη.

Το 1990 κυκλοφορεί το 5ο άλμπουμ του με τίτλο «Καινούρια μέρα»!

Ακολούθησε η δισκογραφική δουλειά του «Καλοκαιρινές παρτίδες» που βασίζεται σε στίχους του Σαράντη Αλιβιζάτου. Ακολουθεί η κυκλοφορία μιας συλλογής με τίτλο «Οι επιτυχίες του» που περιλαμβάνει ένα απάνθισμα όλων των επιτυχιών που έχει κάνει ο Γιάννης Γιοκαρίνης από το 1984. Η επόμενη δισκογραφική δουλειά, που συμμετέχει ο παιδικός του φίλος Χριστόφορος Κροκίδης έχει τίτλο: «Κάτσε καλά» ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει σε συναυλίες και παραστάσεις σε γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ξεχωρίσε επίσης το γνωστό σε όλους μας τραγούδι «Νοσταλγός του Rock N’ Roll»…!

Το 1996 κυκλοφορεί ο δίσκος «Του δρόμου οι αγάπες» με συνθέσεις δικές του και στίχους του Σταμάτη Μεσημέρη, τον οποίο παρουσιάζει με το συγκρότημα «Moby Dick» στη Μουσική Σκηνή «Αρχιτεκτονική». Στη συνέχεια συνθέτει και συνεργάζεται με διάφορα σχήματα Rock, Ethnic, και Λαϊκής μουσικής.

Το 2003 μαζί με τον Χριστοφορο Κροκίδη δημιουργούν ένα μουσικό σχήμα και πραγματοποιούν συναυλιακές εμφανίσεις αλλά και εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό…!

 

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία δισκογραφική δουλειά του, και ύστερα από μια πετυχημένη σειρά εμφανίσεων με τους Δ.Τσακνή, Σ.Μπουλά, Λ.Μαχαιρίτσα, Φ.Πλιάτσικα στην Πλάκα, και αρκετές συναυλίες παρέα με τον Λάκη «με τα ψηλά ρεβέρ» Παπαδόπουλο, στο «Rodeo», το 2006 ο Γιάννης (Γιοκαρίνης) συναντά τον Γιάννη (ΛοΓό)-θέτη και επενδύει με την μουσική του 15 στιχουργήματα του ΛοΓό και το αποτέλεσμα.

Τον Απρίλιο του 2010 εμφανίστηκε με τον Γιάννη Πλούταρχο σε ένα νέο χώρο στην Αθήνα, στο «Acro», ενώ τον χειμώνα του 2011 εμφανίστηκε μέσα μία σειρά ζωντανών εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές!