Παρουσία του πατέρα της Κώστα Χιόνη, τιμήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου η δικηγόρος Γεωργία Χιόνη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας για το συγγραφικό της έργο με τίτλο «Το ιδιοκτησιακό καθεστώς στη Θάσο κατά την τουρκοκρατία» το οποίο πρόσφατα τιμήθηκε και από την Ακαδημία Αθηνών. 

 

 «Έχουμε τη χαρά και την τιμή, ως Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας, να βραβεύουμε ένα μέλος μας, το οποίο μόλις πριν από λίγες μέρες πήρε το βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών για το συγγραφικό της έργο «Το ιδιοκτησιακό καθεστώς στη Θάσο κατά την τουρκοκρατία». Είναι τιμή για τον Δ.Σ.Κ. ότι ένα μέλος του για πρώτη φορά βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Πρόκειται για ένα πολύτιμο σύγγραμμα που θα βοηθήσει κι εμάς και πολλούς δικαστές στο να αντιληφθούν αυτό το σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή μας με τις αντικρουόμενες και αμφισβητούμενες απόψεις και αποφάσεις επί του ζητήματος. Είναι ένας ξεκάθαρος, τεκμηριωμένος οδηγός που μπορεί να αποτελέσει κατευθυντήρια γραμμή για τον καθένα από εμάς», είπε σχετικά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος.

 

 

Από την πλευρά της η Γεωργία Χιόνη, τόνισε πως «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους και τον Δ.Σ.Κ. Από τότε που άρχισα άσκηση επαγγέλματος πριν από πάρα πολλά χρόνια μέχρι σήμερα, είτε ήμουν Καβάλα, είτε Αθήνα, είτε στο εξωτερικό, ο Δικηγορικός Σύλλογος ήταν πάντα δίπλα σε ό,τι χρειαζόμουν και μόνο καλά λόγια έχω να πω για τους συναδέλφους. Είναι μεγάλη μου χαρά που αυτό το πόνημα, έτυχε τέτοιας αναγνώρισης σε υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο και ειδικότερα από την Ακαδημία Αθηνών. Ελπίζω κι εύχομαι να αποτελέσει ένα μικρό λιθαράκι στη διευθέτηση αυτού του προβλήματος που μπορεί ν’ ακούγεται ότι αφορά σε παλιότερες εποχές, αλλά είναι κάτι που δυστυχώς επηρεάζει ακόμη τις εμπράγματες σχέσεις στο νησί. Υπάρχει ακόμη ένα κενό που ελπίζω κάποια στιγμή να διευθετηθεί».