Οργανωμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες (12-12-2018) το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 37 και 39 ετών, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών και ένας 34χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αγορά ναρκωτικών. 

 

Αναλυτικότερα, προηγήθηκαν εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες, από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος αποτελεί ηγετικό μέλος σπείρας, που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την εισαγωγή τους, ενώ ο 39χρονος συνεργός του, ο οποίος ενεργεί κατ’ εντολή του 37χρονου, αναλαμβάνει την αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη. 

 

Ακολούθησε καλά οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν οι δύο δράστες και εντοπίσθηκε το διαμέρισμα όπου απέκρυπταν τα ναρκωτικά. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του διαμερίσματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

         10 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 45.780 γραμμαρίων  

         2 νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 206 γραμμαρίων

         3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας 

         5 ταινίες συσκευασίας

         59 κενές νάιλον συσκευασίες 

 

Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχείρησης κατελήφθη ο 39χρονος να έχει πουλήσει στον 34χρονο, μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 6,65 γραμμαρίων και μία (1) νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους 1,06 γραμμαρίου, οι οποίες και κατασχέθηκαν. 

 

Από την κατοχή των τριών δραστών κατασχέθηκαν επίσης, μία (1) συσκευασία με μικροποσότητα κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 2.150 ευρώ και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.     

 

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.