Το 1oΕ.Κ. Καβάλας κατά τη διετία 2018-20 θα συμμετάσχει στην υλοποίηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, Δράση ΚΑ204/Τομέας Εκπαίδευσης Ενηλίκων, με τίτλο “ENTRELAB- EnhancedENTREpreneurialattitudeinadulteducationforabetterLABourmarketintegration” και κωδικό εγκεκριμένου σχεδίου 2018-1-SE01-KA204-039048, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Ας σημειωθεί ότι το 1οΕ.Κ. Καβάλας την από την παρούσα σχολική χρονιά καθώς και την επόμενη, θα συμμετέχει  σε ακόμη 4 εγκεκριμένα προγράμματα Erasmus+ / Δράση ΚΑ2/τομέας σχολικής εκπαίδευσης.

      

 

Στα πλαίσια του προαναφερθέντος προγράμματος το 1οΕ.Κ. Καβάλας συνεργάζεται με  ευρωπαϊκούς οργανισμούς από 4 άλλες χώρες της Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα με φορείς εκπαίδευσης ενηλίκων από τη Σουηδία (ARVIDJAUR) οι οποίοι είναι και οι  συντονιστές της σύμπραξης, την Ολλανδία (UTRECHT – ASSEN), την Ιταλία (UDINE) και την Πορτογαλία (ΜΕΧΙΗΟΕΙRA GRANDE).

       

 

Το έργο  αποσκοπεί στην επώαση και προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος μέσω της ανάπτυξης ενός μοντέλου οικοσυστήματος το οποίο θα τονώσει τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα. Ο κύριος στόχος του έργου είναι, ως εκ τούτου, να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτές να δημιουργήσουν οικοσυστήματα επιχειρηματικής μάθησης για την εκπαίδευση ενηλίκων, αναλαμβάνοντας τον ρόλο των καθοδηγητών αυτών των οικοσυστημάτων. 

 

 

Οι στόχοι του έργου είναι: 

- Προώθηση της επιχειρηματικής κουλτούρας δημιουργώντας ένα επιχειρηματικό οικοσύστημα, προσανατολισμένο στην αλλαγή, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα 

-Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε διαφορετικά επίπεδα κατάρτισης ως κίνητρο για τους ανθρώπους μέσω της ενίσχυσης των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ως πηγής προόδου 

-Βελτίωση των επιχειρηματικών δεξιοτήτων μεταξύ των ανθρώπων με την αύξηση της ευαισθητοποίησης όσον αφορά την επιχειρηματική κουλτούρα.

      

 

Τα αποτελέσματα του έργου θα δημοσιευθούν στον δικτυακό τόπο του έργου, προσφέροντας καθοδήγηση βάσει σεναρίων που θα βοηθήσουν τους εκπαιδευτές ενηλίκων σε ολόκληρη την Ευρώπη να δημιουργήσουν επιχειρηματική εκπαίδευση και μάθηση. 

       Ως πνευματικά αποτελέσματα παρουσιάζεται ο πλήρης κατάλογος των βασικών αποτελεσμάτων: 

-Πλατφόρμα ENTRELAB (με διαφορετικές διαδραστικές λειτουργίες) 

-Επιχειρηματικός οδηγός ENTRELAB "Ευρωπαϊκές ευκαιρίες στην επιχειρηματική εκπαίδευση"

- εκπαιδευτικό πακέτο ENTRELAB με τίτλο «Επιχειρηματική μάθηση στην εκπαίδευση ενηλίκων» 

-e-Book ENTRELAB 

 

 

Στο πλαίσιο λοιπόν του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο Assen της Ολλανδίας η 1ηδιεθνική συνάντηση κατά το διάστημα 18-19 Οκτωβρίου 2018.  Στη συνάντηση το 1οΕ.Κ. Καβάλας εκπροσωπήθηκε από 4 εκπαιδευτικούς του. 

    

 

Κατά την συνάντηση παρουσιάσθηκε το έργο, αναλύθηκε λεπτομερειακά, κατανεμήθηκαν οι αρμοδιότητες και υποχρεώσεις των εταίρων της σύμπραξης σύμφωνα με την εγκεκριμένη αίτηση, αποφασίστηκαν καταληκτικές ημερομηνίες καθώς και σχεδιάσθηκαν τα επόμενα βήματα.

                                                                                            

                                                      

OΔιευθυντής

                                                                             

Στέφανος Λ. Ναλμπάντης

Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κος M.S.c