Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ παρουσιάζουν το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Γρηγόρη Αζαριάδη «ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ» την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (4ος όροφος)

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας Κωνσταντίνος Σιμούδης και ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ Βασίλης Λωλίδης.

 

Αποσπάσματα θα αναγνώσουν η Μέλη Μίχα και ο Χρήστος Τσίρκας μέλη της «Ομάδας Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού» .

 

Τα ορεινά χωριά της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων του Δήμου Καβάλας (το Κρανοχώρι, οι Κορυφές, το Λυκόστομο, η Παλιά Καβάλα) γίνονται το πεδίο μιας σκληρής αστυνομικής εμπλοκής που αποτυπώνεται με καθηλωτικό τρόπο στο νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Γρηγόρη Αζαριάδη, ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ.

Ο Γρηγόρης Αζαριάδης, ένας από τους καλύτερους σήμερα Έλληνες συγγραφείς αστυνομικού μυθιστορήματος, μεταφέρει τον αναγνώστη μέσα από την πλοκή του βιβλίου του στην Καβάλα, δημιουργώντας εικόνες και διαλόγους που γοητεύουν τον αναγνώστη. Είναι από τις λίγες φορές που ένας καταξιωμένος και αναγνωρισμένος συγγραφέας αστυνομικού μυθιστορήματος, κάνει εκτενή αναφορά στην Καβάλα δίνοντας το στίγμα της πόλης και της υπαίθρου της. 

Περιοχές γνωστές και πρόσωπα οικεία για την τοπική μας κοινωνία μπαίνουν στο κάδρο του συγγραφέα και βοηθούν στη συναρπαστική εξέλιξη του μυθιστορήματος 

 

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα…

 

Ο Γρηγόρης Αζαριάδης γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα όπου και ζει. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Μάρκετινγκ και στις Πωλήσεις πολυεθνικών και ελληνικών εταιρειών. Είναι παντρεμένος με την Π. Βραχνίδου και έχει ένα γιο και μια κόρη από τον πρώτο του γάμο.

Είναι μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Έχει εκδώσει τρία ακόμα αστυνομικά μυθιστορήματα τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης (Το μοτίβο του δολοφόνου το 2015, Παλιοί λογαριασμοί το 2012 και Η τελευταία παράσταση της Μαρίνας Φιλίππου το 2013). Ο Σκοτεινός λαβύρινθος (2017) είναι το τέταρτο αστυνομικό του μυθιστόρημα. Λατρεύει τη γαλλική σχολή (Ζαν-Πατρίκ Μανσέτ) και ιδιαίτερα το πολάρ (το ζεύγος των Σουηδών Σγιεβάλ-Βαλέε) και το κλασικό νουάρ (Ρέιμοντ Τσάντλερ).

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

 

24 Σεπτέμβρη 2014. Σ' ένα απομονωμένο αγρόκτημα έξω από τον Μαραθώνα, η αστυνομία ανακαλύπτει τα πέντε πτώματα της οικογένειας Μαυρονικόλα. Παντού γύρω αίμα... Πολύ αίμα. Το σκηνικό της αποτρόπαιης δολοφονίας παραπέμπει σε συμβόλαιο θανάτου από επαγγελματίες εκτελεστές. Για ποιο λόγο όμως κάποιος να πληρώσει ένα τέτοιο συμβόλαιο για μια συνηθισμένη οικογένεια;

 

Η αστυνόμος Τρύπη και η πρώτη ομάδα ερευνών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής αποδύονται σ' έναν απεγνωσμένο αγώνα για να εξιχνιάσουν το σκοτεινό, μυστηριώδες έγκλημα. Κι από τη στιγμή που διαπιστώνουν ότι η θυγατέρα του Μαυρονικόλα είναι ακόμη ζωντανή, συνειδητοποιούν ότι πρέπει να εντοπίσουν το ταχύτερο δυνατό ποιος κρύβεται πίσω από την εφιαλτική ομαδική δολοφονία.

 

Σ' ένα διαρκώς μεταλλασσόμενο περιβάλλον, όπου διεφθαρμένοι επιχειρηματίες με απόλυτα νόμιμες επιχειρήσεις, μπράβοι, ενδιάμεσοι και επαγγελματίες εκτελεστές κινούνται στο σκοτάδι, ακολουθώντας πιστά τους σκληρούς νόμους της νύχτας, τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται και το έδαφος μοιάζει με κινούμενη άμμο...

 

Ένα νουάρ αστυνομικό μυθιστόρημα που ξετυλίγεται σαν πορεία σε λαβύρινθο φωτογραφίζοντας μια διαφορετική όψη του υποκόσμου.