Μια χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη εύχεται στο μήνυμά του με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο βουλευτής Καβάλας Κώστας Μορφίδης. Ειδικότερα στο μήνυμά του αναφέρει: 

 

Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2018-2019, απευθυνόμενος στην εκπαιδευτική κοινότητα, τους Συλλόγους των Εκπαιδευτικών, τους γονείςκαι βέβαια τους μαθητές των σχολικών μονάδων του νομού Καβάλας, εκφράζω τις ειλικρινείς ευχές μου να είναι η σχολική χρονιά που ξεκινά δημιουργική και αποδοτική. 

Να έχετε όλοι υγεία και δύναμη, έμπνευση, πείσμα και υπομονή, για να επιτύχετε τους στόχους σας, μαθησιακούς και παιδαγωγικούς, ώστε να πραγματωθούν οι προσδοκίες όλων μας από τη δημόσια εκπαίδευση.

Δικό μας μέλημα είναι να παρέχουμε μέσα στο πλαίσιο του δημοσιονομικά εφικτού τις απαιτούμενες υποδομές, το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό και τα υλικοτεχνικά μέσα για να διευκολύνουμε το έργο σας. 

Και είναι χαρά μας που αυτήν την σχολική χρονιά, πέρα από τις προσπάθειες που καταβάλαμε ώστε να ξεκινήσουν τα σχολεία μας χωρίς ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εκπαιδευτικά μέσα, υλοποιείται και το πρόγραμμα ανανέωσης του ηλεκτρονικού εξοπλισμού στα σχολεία όλης της χώρας. Μετά από πολλά χρόνια το Υπουργείο Παιδείας εξασφάλισε μέσω ΕΣΠΑ κονδύλι 1,5 περίπου δις ευρώ, με το οποίο ανατέθηκε στις Περιφερειακές Διευθύνσεις να κατανείμουν στα σχολεία της αρμοδιότητάς τους ηλεκτρονικό εξοπλισμό σύγχρονο και απολύτως απαραίτητο για την αναβάθμιση του ψηφιακού γραμματισμού.

Έχοντας ως προτεραιότητα τις ανάγκες της νέας γενιάς και βαθιά πίστη στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όλοι για να είναι κάθε καινούρια σχολική χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη.

Κώστας Μορφίδης

Βουλευτής Καβάλας