Νεκροί βρέθηκαν μέσα στο σπίτι τους δύο ηλικιωμένοι στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στην Καβάλα. Πρόκειται για ανδρόγυνο το οποίο έφερε πολλαπλές μαχαιριές. 

 

Η αστυνομία βρέθηκε στο σημείο, επί της οδού Ηροδότου 2, και ερευνά το σπίτι ενώ λίγη ώρα πριν το μεσημέρι ο εγγονός των δύο ηλικιωμένων μεταφέρθηκε στο αστυνομικό μέγαρο για ανάκριση. 

 

Οι υποψίες των αστυνομικών έχουν πέσει από την αρχή στο στενό συγγενικό περιβάλλον των δύο θυμάτων μιας και η περίπτωση ληστείας έχει μάλλον αποκλειστεί. 

 

Στο σπίτι καταφθάνει ιατροδικαστής για να διαπιστώσει πως ακριβώς επήλθε ο θάνατος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει βρεθεί και το όπλο που χρησιμοποιήθηκε. 

 

Η δολοφονία υπολογίζεται ότι έγινε το πρωί της Πέμπτης 6 Σεπτεμβρίου ενώ από την αρχή υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για το αν τα δύο πτώματα φέρουν μαχαιριές ή τραύματα από σφαίρες. Το δεδομένο αυτό ξεκαθάρισε λίγη ώρα αργότερα. 

 

Ο φερόμενος ως θύτης είναι ένας νέος 24 ετών. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι σκότωσε με μαχαίρι τον συνονόματο παππού του 85 ετών και τη γιαγιά του 80 ετών

 

Ο νέος, μαζί με τους γονείς του, έμενε στον ίδιο όροφο του κτιρίου στην περιοχή του Προφήτη Ηλία. Στην ίδια οικοδομή μένουν και συγγενείς τους. 

 

Κατά την ώρα του διπλού φόνου δεν ακούστηκε θόρυβος. Επιβεβαιώνεται από πολλαπλές πηγές ότι επρόκειτο για μαχαιριές και όχι για πυροβολισμούς. Ο θάνατος των δύο ηλικιωμένων έγινε αντιληπτός λίγη ώρα αργότερα από άτομα της οικογένειας που πήγαν να τους δουν. 

 

Σύμφωνα με τους περίοικους, πρόκειται για μια πολύ ήσυχη οικογένεια για την οποία δεν είχε υπάρξει στιγμή έντασης στο παρελθόν. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση του 24χρονου ο οποίος ήταν ανήσυχος τις τελευταίες ημέρες ενώ άτομα του στενού του περιβάλλοντος ανέφεραν ότι στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί σε κλινική γιατί αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.