Με αφορμή το έργο που υποσχέθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος για ύδρευση και άρδευση στην περιοχή των Φιλίππων, μέσω χρηματοδότησης του Δήμου Καβάλας και από τον αγωγό TAP, ο δήμαρχος Δοξάτου Δημήτρης Δαλακάκης στέλνει νέο τελεσίγραφο. 

 

Με γραπτή του δήλωση στην οποία αναφέρεται στην εξαετία της χούντας και τα τανκς, λέει ότι φέτος θα είναι η τελευταία φορά που οι κάτοικοι της περιοχής του πληρώνουν για… το νερό της Καβάλας

 

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Δοξάτου είχε θέσει πρόσφατα το θέμα, τονίζοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο υδροδοτείται και μάλιστα δωρεάν η Καβάλα, προκαλεί φθορές στα αντλιοστάσια της περιοχής του αλλά και εκτεταμένη λειψυδρία. Είχε προχωρήσει μάλιστα σε νομικές ενέργειες για το θέμα με την δήμαρχο Καβάλας να του απαντά τότε ότι "το νερό ανήκει στο Θεό"

 

Αυτή τη φορά επανέρχεται στο θέμα, με αφορμή την ανακίνηση του θέματος του έργου στην περιοχή των Φιλίππων. Ο κ. Δαλακάκης είπε αναλυτικά τα εξής: 

 

«Ο Δήμος μας έχει λειψυδρία, η Καβάλα παίρνει ήδη εξαιτίας της Χούντας υπερποσότητες νερού από τις Πηγές μας. Τα αντλιοστάσια μας από την υπερπροσπάθεια υπεράντλησης χαλούν συνέχεια και υπερκαταναλωνουν ρεύμα... και ποιος πληρώνει τον λογαριασμό εδώ και 40 χρόνια;;;; Μα φυσικά οι κάτοικοι του Δήμου Δοξατου με τους λογαριασμούς ύδρευσης.

 

Και τώρα έρχεται ο Δήμος Καβάλας, ο ΤΑΡ και ο Υπουργός Σταθακης και ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΝ να πάρει ΚΑΙ ΆΛΛΟ νερό η Καβάλα. Η Καβάλα έχει 100.000 ψηφοδέλτια, ο Δήμος μας μόνο 15.000. Άρα ας χρυσοπληρώνει το νερό ο κάτοικος του Δήμου Δοξατου και ας μην έχει νερό να πιει και ας χτυπάνε αέρα οι αγροτικές γεωτρήσεις...

 

Ωραίοι Δημοκράτες! Όλα για τις ψήφους... Που να είχατε και τανκς κύριε Υπουργέ... Δεν μασάμε από Χούντες όμως, ούτε ο ίδιος ούτε οι δημότες μου.

 

Ορκίζομαι ότι αυτό δεν θα περάσει έτσι κε Υπουργέ. Φέτος θα είναι η τελευταία φορά που χρυσοπληρώνουν το μάρμαρο οι κάτοικοι του Δήμου Δοξατου. Δεν θα μας λυγίσετε. ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ»