Την έντονη αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας προκάλεσαν οι συνεχείς παρεμβάσεις και τα σχόλια του προέδρου του Σώματος Γιώργου Γραμμένου μετά από κάθε τοποθέτηση δημοτικού συμβούλου. 

 

ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ: "θα μας βλέπετε και θα αλλάζετε δρόμο"

 

Οι κόντρες ήταν συνεχείς, με αποκορύφωμα την «πολιτική» όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Γραμμένος προειδοποίηση προς τον Άρη Βέρρο ότι «θα μας βλέπετε και θα αλλάζετε δρόμο»

 

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ άλλων, απείλησε ότι θα αποσύρει θέματα από την συζήτηση αν συνεχιστούν οι αντιδράσεις από συμβούλους της αντιπολίτευσης. 

 

Το Σώμα διέκοψε τη συνεδρίαση και μετά το διάλειμμα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κωστής Σιμιτσής συνέστησε στο Γιώργο Γραμμένο να κρατά χαμηλότερους τόνους και να μην παρεμβαίνει στη συζήτηση καθώς δεν έχει αυτή τη δυνατότητα ως πρόεδρος. 

 

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποχώρησαν η μία μετά την άλλη και στην αίθουσα έμεινε μόνο η ομάδα της πλειοψηφίας με... την εσωτερική αντιπολίτευση, ήτοι τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Μαυρίδη, ο οποίος δεν «χαρίστηκε» σε παρεμβάσεις και σχόλια αλλά και το Νίκο Ξανθόπουλο ο οποίος έκανε μια σύντομη παρέμβαση για το θέμα του TAP και ανακοίνωσε ότι αποχωρεί κι εκείνος. 

 

Μαζική έγκριση εισηγήσεων δια... σιωπηρής βοής  

Λίγο πριν τις 23:00, κι ενώ είχαν αποχωρήσει όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου άρχισε μια βιαστική ανάγνωση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης τα οποία εγκρίθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους δια... σιωπηρής βοής, χωρίς καμία συζήτηση. 

 

Μάλιστα τα τελευταία... 30 θέματα δεν αναγνώστηκαν καν και το (εναπομείναν) Σώμα συναίνεσε... σιωπηρά στην έγκρισή τους άνευ ανάγνωσης. 

 

Χαριτολογώντας, ο κ. Γραμμένος είπε κλείνοντας τη συνεδρίαση: «βρήκαμε, εγκαινιάσαμε καινούριο τρόπο για να τελειώνουν γρήγορα οι συνεδριάσεις. Θα το εφαρμόσουμε και στο μέλλον απ’ό,τι φαίνεται... με μια δημοσκόπηση την εβδομάδα θα τελειώνουμε πιο γρήγορα...». 

 

Αποσύρθηκε το θέμα για τον "Υπάτιο" 

Σημειώνεται ότι αποσύρθηκε τελικά το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στην πρόταση για την απονομή του τίτλου του επίτιμου δημότη Καβάλας στον Ιταλό ακτιβιστή Αντόνιο Λουτσέρι, γνωστό ως Υπάτιο, ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε στην Καβάλα, στηρίζοντας με απεργία πείνας τον επίσης απεργό, πρόεδρο του Συλλόγου Αγροτών Καβάλας, Θέμη Καλπακίδη, στον αγώνα ενάντια στην όδευση του αγωγού TAP.