Ο Σύνδεσμος Κτηνοτρόφων Ν. Καβάλας εφιστά την προσοχή στα μέλη του, κυρίως σε αυτούς που συμπίπτει η έδρα της εκμετάλλευσής τους και ο βοσκότοπος που χρησιμοποιούν για τη βόσκηση των ποιμνίων τους, με τις περιοχές που οδεύει ο αγωγός TAP, να αποφεύγουν να πλησιάζουν τη ζώνη έργου του αγωγού, γιατί κινδυνεύουν οι ίδιοι και τα ζώα τους να συλληφθούν. Να αποφεύγουν να μεταφέρουν πάνω τους, αντικείμενα που μπορεί να θεωρηθούν απειλητικά, για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και του προσωπικού ασφαλείας του TAP. Αντικείμενα όπως : γκλίτσα, κορδόνια στα παπούτσια, καπέλο τζόκεϋ με ελληνικό εθνόσημο (θεωρείται φασιστικό), ζώνη στο παντελόνι, σακούλα για το κολατσιό τους, κινητό με κάμερα (θεωρείται εξοπλισμός παρακολούθησης) και γυαλιά ηλίου γιατί θεωρούνται  ψαρωτικά για τους υπεύθυνους ασφαλείας του TAP. Επίσης τα ζώα δεν θα πρέπει να έχουν κουδούνια, με ήχο έντασης άνω του 1db. 

Τώρα πια είμαστε υποψιασμένοι και προετοιμασμένοι κι εμείς οι κτηνοτρόφοι, αλλά και όλοι οι Καβαλιώτες. Τώρα πια γνωρίζουμε το πραγματικό πρόσωπο του TAPκαι πόσο καλό κάνει στις περιοχές που διασχίζει. Οι μάσκες έπεσαν. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο πραγματικός χαρακτήρας των ανθρώπων και κατ’ επέκταση των εταιρειών που αποτελούνται από αυτούς, φαίνεται όταν βρεθούν σε δύσκολη θέση κι όταν έχουν εξουσία στα χέρια τους. Ιδιαίτερα όταν τους δίνεται η δυνατότητα να φτιάχνουν και νόμους στα μέτρα τους, γίνονται ασύδοτοι και κυνικοί. 

Θα πρέπει να γνωρίζουν όμως, οι πάντα πρόθυμοι σε τέτοιες περιπτώσεις, από όποια εξουσία κι αν προέρχονται κι οποιαδήποτε ιδιοτελή συμφέροντα εξυπηρετούν, ότι η εφαρμογή των νόμων και η ενημέρωση, δεν πρέπει να γίνονται κατά το δοκούν και μονομερώς.

Ο αγωγός θα περάσει από τα βουνά και τα οφέλη του, οικονομικά και άλλα, θα τελειώσουν με  την εδραίωσή του. Εμείς όμως θα είμαστε πάντα εδώ, αγκάθι για όσους αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς και αλληλέγγυοι σε όσους νιώθουν ότι είναι μόνοι τους μπροστά στα συμφέροντα των ισχυρών. Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, καλούμε τους συναδέλφους μας και όλους τους Καβαλιώτες να δώσουν το παρόν, την Πέμπτη 12 Ιουλίου στις 12μ.μ. στα δικαστήρια της Καβάλας. Ακόμη και αν διαφωνούν με τον τρόπο διεκδίκησης για την αλλαγή όδευσης του TAPή και με κάποιες από τις αιτιάσεις της συντονιστικής επιτροπής. Ο αγώνας τώρα δίνεται για την αξιοπρέπεια όλων μας. Για να μην ισχύσει ο νόμος της ζούγκλας, ο νόμος του ισχυρού, που οι στρατηγοί του TAPπροσπαθούν να επιβάλλουν. 

Αγαπητοί συμπολίτες μην ξεχνάτε ότι, ΛΥΚΟΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑ! 

 

 

                                               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                    Ν. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ