Με αναρτήσεις και δηλώσεις οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Καβάλας και δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν την συμπαράσταση τους, στους συλληφθέντες. Κοινός παρονομαστής η καταδίκη της βίας στηλιτεύοντας τόσο την στάση της αστυνομίας όσο και της κοινοπραξίας του αγωγού ΤΑΡ.

 

Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο π. δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης "Καβάλα - Φίλιπποι ανοιχτή πόλη Κωστής Σιμιτσής έγραψε: " Ως δικηγόρος είμαι περίεργος να μάθω τον λόγο της σύλληψης. Δηλαδή ποια ακριβώς παράνομη πράξη αποδίδεται στον Θέμη Καλπακίδη ώστε να συλληφθεί. 
Ως αιρετός της αυτοδιοίκησης είμαι περίεργος να μάθω τι θα κάνουν οι τοπικές αρχές για την ουσία του ζητήματος. Δηλαδή για την αλλαγή όδευσης, που είναι και ο λόγος της απεργίας πείνας που ξεκίνησε ο Θ. Καλπακίδης. Τέλος, ως Έλληνας πολίτης θέλω να μάθω πότε θα σοβαρευτούν τα ελληνικά κόμματα και θα υποστηρίζουν τη θέση τους μέχρι το τέλος συνειδητά, υπεύθυνα και χωρίς κωλοτούμπες (ανάλογα με το αν είναι στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση)."

 

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης "Ο τόπος της ζωής μας" Μάκης Παπαδόπουλος είπε: "Είναι λυπηρό να συλλαμβάνονται πολίτες και δημοτικοί σύμβουλοι. Τα προβλήματα δεν λύνονται με την αστυνομία, λύνονται μόνο με τον διάλογο. Αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνει η απελευθέρωση και των πολιτών και του δημοτικού συμβούλου μου."

 

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ:

 

Ο επικεφαλής της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης Βαγγέλης Παππάς είπε: "Θεωρούμε ότι πρέπει να έχει γίνει αντιληπτό στην τοπική κοινωνία ότι αντιστεκόμαστε. Πρέπει ο φιλοξενούμενος να σεβαστεί αυτόν που τον φιλοξενεί και να δεχθεί το σημείο που του υποδεικνύει ο ιδιοκτήτης."

 

Παράλληλα, ο κ. δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Μουριάδης είπε: "Το βασικότερο είναι ότι πρόκειται για μια απόφαση ενάντια στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και στρέφεται ενάντια σε ανθρώπους που παλεύουν για την γη τους και την οικογένεια τους."

 

ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΠΑ & ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΟΥΡΙΑΔΗ:

Την συμπαράσταση του στους απεργούς εξέφρασε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Συμπαράταξη πολιτών" Άρης Βέρρος ο οποίος τόνισε ότι έφτασε στο κτίριο της αστυνομίας για να επισκεφθεί τους συλληφθέντες αλλά δεν του το επέτρεψαν λόγω των διαβουλέυσεων με τους δικηγόρους. Παράλληλα ο κ. Βέρρός σημείωσε ότι η σύλληψη έγινε μετά από εντολή του εισαγγελέα για παρεμπόδιση εργασιών της εταιρείας. Ενώ ο κ. Βέρρος συμπλήρωσε ότι ο εισαγγελέας θα κρίνει αν μπήκαν σε εργοταξιακό χώρο.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΗ ΒΕΡΡΟΥ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΣΙΜΙΤΣΗ: