Συζήτηση με θέμα : «Είναι θέμα αγάπης, όχι φύλου - Συζητάμε για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία των ομοφύλων ζευγαριών» πραγματοποιήθηκε από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 στο Στέκι Σπούτνικ.

 

Ομιλητές της εκδήλωσης η Μαρία Γιαννακάκη, γενική γραμματέας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο Σωτήρης Σωτηριάδης, πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Α.Μ.Θ.

 

Όπως τόνισαν οι ομιλητές η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει εμπράκτως ότι στέκεται δίπλα στην LGBTQI+ κοινότητα και μάχεται για την κατοχύρωση των αυτονόητων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων, απέναντι σε σεξιστικά πρότυπα και ρατσιστικές φωνές.

 

Παράλληλα, σημειώθηκε ότι μετά την κατάργηση του άρθρου 347 του Ποινικού Κώδικα, μετά την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και του δικαιώματος αναδοχής στα ομόφυλα ζευγάρια, μετά τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, το κεντρικό αίτημα για μεταρρύθμιση του Αστικού Κώδικα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα πολιτικού γάμου και τεκνοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια, είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου και πρέπει να απασχολήσει με σοβαρό τρόπο τον δημόσιο διάλογο.