160 παιδιά θα φιλοξενηθούν από τον Δήμο Καβάλας στο πρόγραμμα ημερήσιας απασχόλησης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια και έχει μεγάλη ανταπόκριση. Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Κοινωνική Αλληλεγγύη» Μαρία Φρατζεσκάκη.

 

Η κ. Φρατζεσκάκη σημείωσε: «Αν συμπληρώσουμε τον αριθμό των 160 μαθητών θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας αυτό που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο. Για αυτό τον λόγο κάναμε προκήρυξη θέσεων. Θα προσλάβουμε 3 νηπιαγωγούς, 5 δασκάλους, 2 γυμναστές, 1 καθηγητή μουσικής και 1 καλλιτεχνικών καθώς και 4 άτομα για την καθαριότητα.»

 

Η προκήρυξη ξεκίνησε την Δευτέρα 18 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018. Όσοι γονείς θέλουν να γράψουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα καλοκαιρινής φύλαξης θα πρέπει να το κάνουν μέχρι τις 25 Ιουνίου 2018.

 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 2 Ιουλίου 2018 και θα τελειώσει στις 31 Αυγούστου 2018 με ωράριο από τις 7:00 μέχρι τις 16:00.

 

Παράλληλα, η κ. Φρατζεσκάκη μίλησε για τις εγγραφές τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας και την χρήση του προγράμματος ΕΣΠΑ από τους γονείς.  Η Μαρία Φρατζεσκάκη είπε: «Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 3 Ιουλίου 2018 και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑ www.eetaa.gr ώστε να ελέγξουν αν πληρούν τα κριτήρια για να μπορούν να μπουν δωρεάν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας.»

 

Τέλος, η διευθύντρια των παιδικών σταθμών Έλσα Αυλωνίτου ενημέρωσε, ότι την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, και ώρα 19.00 έως 21.30 στο πάρκο Φαλήρου, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Καβάλας οργανώνουν καλοκαιρινή γιορτή με αφορμή τη λήξη της περιόδου 2017-2018 όχι μόνο για όλα τα φιλοξενούμενα παιδιά και τις οικογένειές τους αλλά και για όλα τα παιδιά του Δήμου Καβάλας.

 

Στις εκδηλώσεις θα γίνουν εργαστήρια, θα παίξουν παιχνίδια παιχνίδια, θα υπάρχει μάγος, κλόουν, ξυλοπόδαρος και πολλές άλλες εκπλήξεις θα ψυχαγωγήσουν μικρούς και μεγάλους.