Εν μέσω έντονων αντιδράσεων και διαφωνιών αποσύρθηκε ψήφισμα που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ξανθόπουλος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Πέμπτης 14 Ιουνίου 2018.

 
Το ψήφισμα του κ. Ξανθόπουλου αναφέρεται στις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
 
Το ψήφισμα διαμαρτυρίας θα αποσταλεί σαν επιστολή στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και στην ΠΕΔ.
 
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ:
 
ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΒΙΑΣ.
 
Το ΔΣ Καβάλας στην συνεδρίαση του της -06-2018 στον απόηχο της επίθεσης στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κύριο Ιωάννη Μπουτάρη.
 
Καταδικάζει οποιασδήποτε μορφή βίας με όποιον τρόπο και εάν εκφράζεται, από όποιον και με οποιαδήποτε ιδιότητα επιχειρείται, συμπεριλαμβανομένης και της λεκτικής.
 
Ιδιαίτερα καταδικάζει τις δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κυρίου Ιωάννη Μπουτάρη σε τηλεοπτικό σταθμό με τις οποίες δηλώνει, αναφέρω αυτολεξεί: << I don’t give a shit if he killed Greeks or whatever.>>
 
To ΔΣ Καβάλας, Δήμου ο οποίος κατοικείται σε μεγάλο ποσοστό από πρόσφυγες Μικρασιάτες, Εβρίτες, Ποντίους,
 
Σαρακατσαναίους, Βλάχους κ.α., θεωρεί ότι ανά-λογες δηλώσεις αποτελούν προσβολή στη μνήμη των 1.500.000 Αρμενίων, 353.000 Ελλήνων του Πόντου και άλλων κατοίκων της Μικράς Ασίας. 
 
Είναι γνωστό άλλωστε πως την περίοδο εκείνη υπεβλήθησαν στις γνωστές εθνοκα-θάρσεις του Κεμαλικού κατεστημένου πληθυσμοί οι οποίοι ήταν εγκατεστημένοι στην περιοχή  χιλιετίες, οι οποίες προσβάλλουν το ανθρώπινο είδος.
Εμπνευστής τους ήταν ο κατά τον κύριο Μπουτάρη, πατέρας της νεώτερης Τουρκι-κής Δημοκρατίας, στην  μνήμη του οποίου μάλιστα θεωρεί πως πρέπει να μετονο-μαστεί η οδός Αγίας Σοφίας, σε οδό Μουσταφά Κεμάλ.
 
Καταδικάζει επίσης άλλες δηλώσεις του κυρίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τις οποίες δηλώνει πάντα κατά την γνώμη του, πως δεν πρέπει να αναφερόμαστε σε ολοκαυτώματα, υπονοώντας σαφώς μεταξύ άλλων και το ολοκαύτωμα των Εβραίων συμπολιτών μας, χάριν των οποίων το ΔΣ Καβάλας έλαβε συγκεκριμένη πρωτοβου-λία πρόσφατα.