Όψιμο επαναστάτη χαρακτηρίζει τον Μπάμπη Δράκο ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ ενώ κατηγορεί τη ΝΔ ότι «έχει το copyright της λέξης σκάνδαλο». Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας χαρακτηρίζει προσχηματική την πρόσφατη τοποθέτηση της τοπικής ΝΔ για το θέμα των διοδίων ενώ της απαντά με παροιμίες, κατηγορώντας την για την επιδείνωση της κρίσης στην κοινωνία. 

 

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στο ιστορικό των διοδίων και πως η ΝΔ ως (συγ)κυβέρνηση το 2012 χωροθέτησε τα πρώτα διόδια μεταξύ Στρυμόνα-Χρυσούπολης και πως μετά (2014) μετέφερε τη χωροθέτησή τους μεταξύ Αγίου Σίλλα - Άσπρης Άμμου. Αναφέρεται επίσης στην μεταβίβαση του αυτοκινητόδρομου, χωρίς ανταλλάγματα, στο ΤΑΙΠΕΔ το 2011. 

 

Κατηγορεί τη ΝΔ ότι δεν τοποθετήθηκε ποτέ για τα ζητήματα αυτά ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά υποστήριζε τη λύση των αναλογικών διοδίων, η κατασκευή των οποίων στην Εγνατία Οδό, όπως επισημαίνεται, κατέστη δυνατό να συμφωνηθεί κατά τη διαπραγμάτευση. 

 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για τη ΝΟΔΕ αναφέρει: 

 

‘’Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Καβάλας για το θέμα των διοδίων. Αρχικά, χαιρόμαστε που επιτέλους η τοπική οργάνωση της ΝΔ τοποθετήθηκε επί του θέματος, έστω και προσχηματικά. 

 

Θα περιμέναμε πάντως από την οργάνωση του κόμματος που είναι υπεύθυνο για το βάθεμα της κρίσης στην ελληνική κοινωνία, να είναι πιο προσεκτική στις ανακοινώσεις της γιατί ο λαός χρησιμοποιεί πολλές παροιμίες για την περίπτωση της. Παράδειγμα, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί τη φράση «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Ή το «Ο λόγος εις την ώρα του χίλια φλουριά αξίζει, κι αν δεν τον πεις στην ώρα του, τίποτα δεν αξίζει». Ή, ακόμα πιο ταιριαστή στην περίπτωση της ΝΔ το «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».

 

Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να θυμηθεί κάποιος, τι έκανε η ΝΔ όταν ήταν στην εξουσία (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο), το μακρινό 2012. Οι υπηρεσιακοί υπουργοί Ζάνιας και Σιμόπουλος (Αριθ. Πρωτ.:Δ17α/ 08/86/ ΦΝ.393) υπογράφουν τη δημιουργίανέων διοδίων, μεταξύ των οποίων οι εξής δύο:  Α/Κ Στρυμόνα –Α/Κ Χρυσούπολης, Α/Κ Χρυσούπολης – Α/Κ Ανατ. Κομοτηνής. 

 

Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από την τοπική ΝΟΔΕ. 

 

Το 2014, με την ΚΥΑ Χαρδούβελη-Χρυσοχοϊδη, προστίθεται νέος σταθμός διοδίων μετά την Ρεντίνα, «μεταφέρεται» ο σταθμός της Καβάλας στην περιοχή μεταξύ Αγ. Σίλα και Άσπρης Άμμου (μήκος περιοχής χρέωσης 40,6χλμ.)  ενώ αφαιρείται ο σταθμός μεταξύ Α/Κ ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης και Α/Κ Αρδανίου. 

 

Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από την τοπική ΝΟΔΕ.

 

Να πάμε και πιο πίσω; Αλήθεια, τι έλεγε η ΝΟΔΕ Καβάλας όταν κατασκευάζονταν τα διόδια στη Μουσθένη

 

Ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή είχε τοποθετηθεί υπέρ της λύσης των αναλογικών διοδίων. Μία λύση που δεν υποστηρίχθηκε ΠΟΤΕ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ούτε από τα κόμματα που τις στήριζαν. 

 

Σήμερα, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση κατάφερε να συμφωνηθεί η κατασκευή και λειτουργία αναλογικού συστήματος διοδίων και στην Εγνατία Οδό.

 

 Για τις πρακτικές του ΤΑΙΠΕΔ και του εργολάβου του έργου ευθύνεται το κόμμα της ΝΔ και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που το 2011 αποφάσιζε τη μεταβίβαση χωρίς ανταλλάγματα της Εγνατία Οδός Α.Ε. στο ΤΑΙΠΕΔ. Μαντέψτε ποιος πάλεψε για να αποτραπεί το ξεπούλημα; Ο ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας συμμετείχε μαζικά και θα συνεχίσει να συμμετέχει σε κάθε απόπειρα υποβάθμισης της ζωής των Καβαλιωτών. Καλό θα ήταν οι όψιμοι επαναστάτες να κάνουν την αυτοκριτική τους για το που ήταν και τι έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια των εγκλημάτων σε βάρος του ελληνικού λαού. 

 

Τέλος, καλό θα ήταν ο κ. Δράκος, ο οποίος υπογράφει την ανακοίνωση, να μην χρησιμοποιεί τη λέξη «σκάνδαλο» αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το κόμμα το οποίο εκπροσωπεί έχει πάρει το copyright της λέξης. Τον καταλαβαίνουμε. Άλλωστε, κάθε παραμύθι έχει και από έναν δράκο’’.