Κάλεσμα για ενίσχυση των κοινών εθελοντικών δράσεων, απηύθυνε χθες το απόγευμα, η δημοτική αρχή Παγγαίου προς τους εθελοντές που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εκπαίδευσης, της εργασίας, του επισιτισμού, του περιβάλλοντος, της συμπαράστασης και της υγείας.

 Η αρμόδια αντιδήμαρχος, Αποστολία Δημητρακούδη, κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού της, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο εθελοντισμός αποτελεί μια πράξη που πρέπει να αγγίζει το σύνολο των πολιτών, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, επαγγελματικής ιδιότητας και ηλικίας, τονίζοντας ότι ξεκινά από την συνείδηση του κάθε πολίτη, ξεχωριστά, και διαχέεται στην Κοινωνία χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, χωρίς φραγμούς ή περιορισμούς: «Ο Εθελοντής λαμβάνει «προσφέροντας».

Στο πλαίσιο αυτό, και με την κρίση να αφήνει τα σημάδια της πάνω στην Ελληνική Κοινωνία, οι συντονισμένες προσπάθειές μας, έχουν ως στόχο να δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες να συμμετέχουν με τη διάθεση, το μεράκι, την αγάπη και τις γνώσεις τους σε δράσεις του δήμου. Δημιουργούμε ομάδες ενεργών πολιτών για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τις ιδέες μας, τα χέρια μας, ώστε να μπορέσουμε στηρίζοντας και υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλο, να βελτιώσουμε την ποιότητα  ζωής μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Δημητρακούδη.

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης το «παρών» έδωσαν, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων, εκπαιδευτικοί και μέλη εθελοντικών ομάδων, εκθέτοντας κάθε φορέας ξεχωριστά, τις απόψεις του για περαιτέρω ενδυνάμωση της ανιδιοτελούς προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε η σύσταση «επιτροπών εθελοντισμού» με ορισμό επικεφαλής, των εν λόγω επιτροπών, ανά δημοτική ενότητα, οι οποίοι θα έχουν αρχικά, την ευθύνη συντονισμού των δράσεων εθελοντικού χαρακτήρα στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Παγγαίου.