Τουρκικές επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο, παρατηρούνται τελευταία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράση. Επιχειρηματίες από τη γειτονική χώρα, και παρά τις εντάσεις που κυριαρχούν, επενδύουν σε μικρά ξενοδοχεία κυρίως στην παραλιακή ζώνη της Καβάλας αλλά και στη Θάσο.

 

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη, που μας επιβεβαίωσε την είδηση, αρκετοί μεσαίου μεγέθους Τούρκοι επιχειρηματίες και πρώην στελέχη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, επενδύουν σε μικρά ξενοδοχεία και σύγχρονα συγκροτήματα ενοικιαζομένων δωματίων, επιλέγοντας ως επί το πλείστον την κατασκευή νέων μονάδων, αντί της αγοράς υφισταμένων κτιρίων.

 

Οι επενδυτικές κινήσεις, περίπου 20 τον αριθμό, αφορούν μικρές μονάδες των 20-30 δωματίων και οι περισσότερες βρίσκονται στη Θάσο αλλά και κάποιες στην παραλιακή ζώνη της Καβάλας. Το ενδιαφέρον όμως από τουρκικής πλευράς, επενδυτικά, επεκτείνεται και στην πόλη της Καβάλας, όπου μάλιστα έχει αγοραστεί πολυκατοικία με σκοπό να μετατραπεί στο κτίριο ενοικιαζόμενων δωματίων.