Με το σύνθημα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη - Αυθεντικές Γεύσεις» και σκοπό την ανάδειξη των τοπικών παραγομένων προϊόντων η Περιφέρεια ΑΜ-Θ ήταν παρούσα στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Εξοπλισμού Detrop-Oenos 2015, από τις 26  Φεβρουαρίου μέχρι την Κυριακή 1 Μαρτίου.

Η Περιφέρεια στα πλαίσια του αναπτυξιακού της προγραμματισμού, όπως αυτός έχεις καθοριστεί από τον περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη και σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια και τις τοπικές επιχειρήσεις, προέβαλε μέσα από την Έκθεση καινοτόμα, παραδοσιακά προϊόντα και υπηρεσίες της περιοχής και έδωσε τη δυνατότητα σε  34 εταιρείες που συμμετείχαν να διευρύνουν τον κύκλο επαφών τους σε διεθνές επίπεδο.

Το Περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ βρισκόταν στο Περίπτερο 12, Stand B, και η Έκθεση λειτουργούσε καθημερινά από την Πέμπτη έως το Σάββατο από τις 10 το πρωί έως 8 το βράδυ και την Κυριακή  από τις 10 το πρωί έως 8 το βράδυ.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχει τεράστιες παραγωγικές ικανότητες. Σε αρκετά προϊόντα του αγροτροφικού τομέα κατέχουμε την πρώτη θέση στη χώρα. Έχουμε μεγάλες προοπτικές. Προχωράει ο νέος σχεδιασμός, μέσα από την έξυπνη εξειδίκευση, την επιχειρηματική ανακάλυψη, την καινοτομία και την έρευνα για δυναμικά μας προϊόντα, που θα ωθήσουν ανοδικά το εγχώριο προϊόν της περιοχής μας.

Ειδικά για την οινοποιία έχουμε ισχυρά συγκριτικά ποιοτικά πλεονεκτήματα και μόνον εξωτερικά εμπόδια μπορούν να ανακόψουν την ανοδική μας πορεία».