«Η Βιογραφία του πατρογονικού» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, παρουσιάζει από την Παρασκευή 27 έως και τη Δευτέρα 30 Απριλίου και από την Παρασκευή 4 έως και την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Η «Βιογραφία του Πατρογονικού» της Μάγκυς Κριθαρέλλη, μας ξαναθυμίζει πως οι άνθρωποι που πεθαίνουν, στηρίζονται από την παρουσία αυτού στον οποίο πίστεψαν, και αυτό τους αναλαμβάνει - σαν τους αγγέλους - αυτό είναι που κρατά τα έργα τους όρθια. Το αίμα και το χρυσάφι τους.

 

Οι λεπτομέρειες για την παράσταση δόθηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Απριλίου στο δημαρχείο της Καβάλας.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Θοδωρής Γκόνης  Τελειώνουμε την χειμερινή σεζόν με αυτή  την σημαντική παράσταση. Είμαστε διπλά χαρούμενοι που τελειώνουμε με ένα τέτοιο κείμενο την "Βιογραφία του Πατρογονικού" της Μάγκυς Κριθαρέλλη. Όταν διάβασα το κείμενο χάρηκα πάρα πολύ. Ένα λόγος που θέλαμε να κάνουμε το βιβλίο, θέατρο είναι για να δείξουμε πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες. Το βιβλίο έχει δύο βασικά στοιχεία, την Βιογραφία του σπιτιού και την βιογραφία των ανθρώπων».

 

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα είπε μεταξύ άλλων: «Είναι μια πολύ ωραία παράσταση και καλώ όλους τους Καβαλιώτες να στηρίξουν την σημαντική αυτή προσπάθεια. Να σας πω ότι την πρεμιέρα  θα την παρακολουθήσει και ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. Χρήστος Μέτιος»

 

 Παραστάσεις: 27-30/4 & 4-6/5 

Παρ/Σαβ/Δευτ 21:00 και Κυριακή 20:00