Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίαςκ. Μακάριος Λαζαρίδης,για τις δηλώσεις του βουλευτή κ. Κώστα Μορφίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ενοχλήθηκε ο συντοπίτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γιατί είπα πως “τα τελευταία τρία χρόνια οι Έλληνες περνάμε πιο δύσκολα”. Αποδεικνύει, με την αντίδρασή του, ότι δεν έχει καμία επαφή με την κοινωνία και την πραγματικότητα που βιώνουμε. 

 

Δυστυχώς ωστόσο η αλήθεια είναι πικρή. Του θυμίζουμε λοιπόν ότι η Κυβέρνηση που ο ίδιος στηρίζει:

 

- Μόνο για τη χρονιά που διανύουμε επέβαλε πρόσθετα μέτρα λιτότητας 1,9 δις ευρώ.

 

- Στη διάρκεια της τριετίας το σύνολο των επώδυνων μέτρων αγγίζει τα 15 δις ευρώ.

 

- Η ζημιά στην οικονομία από την “περήφανη” διαπραγμάτευση Τσίπρα – Βαρουφάκη – Καμμένου, το πρώτο εξάμηνο του 2015, ξεπερνάει τα 100 δις ευρώ.

 

- Επιβλήθηκαν συνολικά 27 νέοι φόροι και πάνω από 20 περικοπές συντάξεων και αυξήσεις εισφορών. Ανάμεσά τους και η μείωση του αφορολογήτου που ρητά απέκλειαν.

 

- Περικόπηκαν δραματικά τα κοινωνικά επιδόματα, όπως το ΕΚΑΣ, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και τα επιδόματα για παιδιά.    

 

- Γίνονται καθημερινά περίπου 1.000 κατασχέσεις λογαριασμών, ενώ ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί ακόμη και πρώτης κατοικίας που σύντομα θα γίνονται και για χρέη στην εφορία.

 

Όλα αυτά έκαναν πιο δύσκολη τη ζωή των Ελλήνων και οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να αντιληφθούν ότι η υποκρισία τους δεν αναδεικνύει παρά μόνο την αναλγησία τους».  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ