Την ανάληψη πρωτοβουλίας από την πλευρά του Επιμελητηρίου Καβάλας σχετικά με τα δρομολόγια που ανακοινώθηκαν από την αεροπορική εταιρία Aegean air από και προς την Καβάλας ζητά από τη διοίκηση με ανακοίνωσή της παράταξη «Ανανέωση Τώρα». Όπως αναφέρει το Επιμελητήριο θα πρέπει να αναζητήσει τρόπους επίλυσης του προβλήματος που υποβαθμίζει το αεροδρόμιο της Καβάλας

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Ανακοινώθηκε από την Aegean air μείωση των πτήσεων από και προς Αθήνα για ολόκληρη τη τουριστική περίοδο (Ιούνιο-Οκτώβριο) που σημαίνει περαιτέρω υποβάθμιση του αεροδρομίου μας, δεδομένη μείωση του εγχώριου τουρισμού και ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία «επαφής» όλων μας με το κέντρο.

Παρότι το θέμα είναι μείζον για όλους μας και κυρίως για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, μέχρι στιγμής δεν είδαμε ουσιαστική αντίδραση από κεντρικούς φορείς και κυρίως από το Επιμελητήριο  που εκπροσωπεί την επιχειρηματική τάξη.

Πριν είναι πολύ αργά, η Επιμελητηριακή παράταξη «Ανανέωση Τώρα» ζητά να παρθούν άμεσα μέτρα και δράσεις και καταθέτει συγκεκριμένες θέσεις  .

Α) Το Επιμελητήριο Καβάλας να αναλάβει πρωτοβουλία συνάντησης όλων των σχετικών φορέων (Δήμοι / Περιφέρεια / λοιποί φορείς ) για να παρθούν αποφάσεις και τρόποι αντίδρασης.

Β) Το Επιμελητήριο Καβάλας να ενημερώσει τα όμορα επιμελητήρια Δράμας και Ξάνθης που επίσης πλήττονται από την υποβάθμιση του αεροδρομίου προκειμένου να εκφράσουν την κοινή αντίδρασή τους προς την αεροπορική εταιρεία και την Κυβέρνηση.

Γ) Να αναζητηθούν τρόποι ανάπτυξης πτήσεων εσωτερικού και όχι μόνο, μέσω πρόσκλησης άλλων αεροπορικών εταιρειών με σκοπό και την ανάπτυξη του ανταγωνισμού, τη μείωση των τιμών των εισιτηρίων, για να γίνει η Καβάλα-Θάσος περισσότερο ελκυστικός προορισμός.

Δ) Να διερευνηθεί μέσω εταιρείας μελετών η δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας (business plan) αεροπορικής εταιρείας τοπικών συμφερόντων με μετόχους τοπικούς φορείς και ιδιώτες.

Ελπίζουμε το Επιμελητήριο της Καβάλας να «ξυπνήσει» και να κάνει τα αυτονόητα που

 

 

 

περιμένουν τα μέλη του, ΑΜΕΣΑ !          

Για την «Ανανέωση Τώρα» :   Ζησίμου Παύλος / Βακιρτζή Έλσα / Καραγιαννίδης Αντώνης /             Μπίλιας Αναστάσιος / Νούση Κατερίνα / Παπαδάκης Χρήστος