Θετικά αποτιμά τα αποτελέσματα της συμμετοχής της στην διεθνή έκθεση τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου στο Βερολίνο η Περιφέρεια ΑΜΘ Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρονται τα εξής:

«Ουσιαστική ήταν η παρουσία Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη διεθνή Έκθεση τουρισμού ITB Berlin 2018 που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου στη γερμανική πρωτεύουσα.

Η στρατηγική προβολής της Περιφέρειας στην Έκθεση βασίστηκε στη διανομή ειδικών εκδόσεων και ενημερωτικού υλικού σε τουριστικούς πράκτορες, ξενοδόχους και εκπροσώπους υπηρεσιών του τουρισμού από τη Γερμανία και από άλλες χώρες και, κυρίως, στις επαφές που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων τουριστικών ομίλων της Γερμανίας καθώς και με εκπροσώπους γερμανικών Μέσων Ενημέρωσης.

Κατά τις επαφές αυτές συζητήθηκε εκτενώς η προοπτική συνεργασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ με γραφεία τουρισμού σε εξειδικευμένους τομείς που ενδιαφέρουν το γερμανικό κοινό όπως είναι ο εναλλακτικός τουρισμός. Ο κ. Αντωνιάδης συναντήθηκε επίσης με στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης και με εκπροσώπους γερμανικών Περιφερειών.

Εξάλλου, εύσημα για την οργανωμένη παρουσία και τις γενικότερες κατευθύνσεις της τουριστικής πολιτικής της Περιφέρειας ΑΜΘ απέδωσαν στην αποστολή της Περιφέρειας η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά καθώς και στελέχη του ΕΟΤ.

Η ITB Berlin είναι μια από τις πιο γνωστές διεθνείς τουριστικές Εκθέσεις. Διεξάγεται κάθε χρόνο στη γερμανική πρωτεύουσα και συγκεντρώνει πάνω από 10.000 εκθέτες και 160.000 επισκέπτες από 180 χώρες».