Τις πρωταθλήτριες της εθνικής ομάδας στο σκάκι, Άννα Μαρία Μπότσαρη, Σταυρούλα Τσολακίδου από την Καβάλα καθώς και την Αναστασία Αβραμίδου από τη Χαλκιδική, βράβευσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

 

Στην ομιλία του, ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στον αγώνα για την πραγματικά ισότιμη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, επισημαίνοντας ότι «ακόμα, ενώ βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει ολοκληρωθεί, ή ότι έχει προχωρήσει σημαντικά, αυτή η προσπάθεια».

 

 

 

«Στον τομέα των εργασιακών δικαιωμάτων και της έλλειψης των διακρίσεων, αλλά και στο ζήτημα της άσκησης βίας, από τη λεκτική βία και παρενόχληση μέχρι τη σωματική βία, την ενδοοικογενειακή βία, τα χιλιάδες θύματα βιασμού, ακόμα και στη νομοθετικά προοδευτική ως προς αυτά τα ζητήματα Ευρώπη και βεβαίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλα αυτά είναι πραγματικότητες με τις οποίες συνυπάρχουμε» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

 

 

 

Υπογράμμισε πως «θα πρέπει οι ίδιες οι γυναίκες, τα φεμινιστικά κινήματα, οι γυναικείες οργανώσεις, μέσα από τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες τους, να θέλουν και να ενθαρρύνονται, προκειμένου να θέτουν στην κοινωνία τα ζητήματα, τα οποία φέρνουν στην επιφάνεια οι στατιστικές για το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα».

 

 

 

Μιλώντας εκ μέρους πρωταθλητριών, η Άννα Μαρία Μπότσαρη ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Βουλής και τόνισε πως η διάδοση και η αναγνώριση του αθλήματος, ως μέσου εκπαίδευσης και πολιτισμού, αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο. Κάλεσε δε τους παριστάμενους να γίνουν στο μέλλον αρωγοί και σύμμαχοι «στην προσπάθεια να κάνουμε το σκάκι μια γέφυρα πολιτισμού και στη χώρα μας».

 

 

 

Μετά τη βράβευση ακολούθησε αγώνας σιμουλτανέ των μελών της εθνικής ομάδας γυναικών στο σκάκι, στον οποίο συμμετείχαν βουλευτές, υπάλληλοι της Βουλής, δημοσιογράφοι και παιδιά.

 

 

 

Δ.Π. ΑΠΕ ΜΠΕ