Σταυρούλα Τσολακίδου

Η κίνηση που έκανε η Σταυρούλα Τσολακίδου, σε αγώνα που έδωσε για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων στο Μαυροβούνιο τον Νοέμβριο, επιλέχθηκε ως η καλύτερη κίνηση για το 2023.

Στην πόλη Μπούντβα του Μαυροβουνίου έγινε το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών.

Η Σταυρούλα Τσολακίδου στα 23 χρόνια θεωρείται μία από τις καλύτερες νέες σκακίστριες στην Ευρώπης και κατάφερε με μία κίνηση της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα να σχολιαστεί σε ένα από τα δημοφιλέστερα κανάλια για σκάκι στο youtube, το οποίο αριθμεί πάνω από 1 εκατομμύριο subscribers.

Με μία πραγματικά σπουδαία εμφάνιση στο ισχυρότερο τουρνουά της χρονιάς και έχοντας να αντιμετωπίσει τις κορυφαίες σκακίστριες του κόσμου, η Σταυρούλα Τσολακίδου συγκέντρωσε στη Νήσο Μαν 6.5 βαθμούς σε έντεκα αγώνες και τερμάτισε στην 9η θέση!

Στο Δυρράχιο της Αλβανίας πραγματοποιήθηκε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συλλόγων με την συμμετοχή των κορυφαίων σκακιστών και σκακιστριών του κόσμου.

Στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν στο παγκόσμιο κύπελλο αντρών και γυναικών αγωνίστηκαν αντίστοιχα οι σκακιστές του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας Δημήτρης Μαστροβασίλης και Σταυρούλα Τσολακίδου.

Η Σταυρούλα Τσολακίδου προετοιμάζεται για τον μεγαλύτερο στόχο της για φέτος, το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών στο Σκάκι, που θα αρχίσει στις 30 Ιουλίου στο Μπακού και παραχώρησε συνέντευξη στον Αποστόλη Μπαμπατζίκο και το KavalaNews.Gr

Το πρωί του Σαββάτου (17/06), ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας πραγματοποίησε αγώνα επίδειξης (σιμουλτανέ) με την Σταυρούλα Τσολακίδου.

Η Σταυρούλα Τσολακίδου ήταν η πρώτη γυναίκα και 5η στη γενική κατάταξη στο ράπιντ και τρίτη γυναίκα στο μπλιτς, σε διεθνές τουρνουά σκάκι στην Εσθονία.

Ο Σκακιστικός όμιλος Καβάλας ανακοίνωσε πως το Σάββατο (18/02) θα διεξαχθεί το 9ο τουρνουά rapid στη μνήμη του Δημήτρη Τσολακίδη.

Αγωνιζόμενη στην 1η σκακιέρα του πανεπιστημίου του Saint Louis η Σταυρούλα Τσολακίδου στο Παναμερικανικό ομαδικό πρωτάθλημα των πανεπιστημίων των Η.Π.Α. κατέκτησε την πρώτη θέση με πολύ καλή απόδοση.

Ακόμα μία σπουδαία διάκριση, αυτή τη φορά σε τουρνουά της Σερβίας, κατέκτησε η Καβαλιώτισσα σκακίστρια, Σταυρούλα Τσολακίδου.

Παράλληλα με τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Saint Louis η Σταυρούλα Τσολακίδου καταφέρνει να συμμετέχει με επιτυχία και σε αρκετούς αμερικανικούς σκακιστικούς αγώνες. 

Η Σταυρούλα Τσολακίδου λόγω της πανδημίας και της πολύ επιβαρυμένης υγειονομικής κατάστασης που επικρατεί ειδικά στις ΗΠΑ, αυτήν τη περίοδο βρίσκεται στην Καβάλα και παρακολουθεί διαδικτυακά μαθήματά από το Πανεπιστήμιο του Saint Louis.

 

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας οι Έλληνες / Ελληνίδες σκακιστές βάζοντας την Ελλάδα στην παγκόσμια ελίτ του αθλήματος! Έτσι, η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα στις 12 καλύτερες χώρες μετά τη διάκριση της στην 1η Διαδικτυακή Ολυμπιάδα.

Το Επιμελητήριο σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας, στο πλαίσιο της έκθεσης του Επιμελητηρίου Kavalaexpo 2018, διοργανώνει αγώνες σκάκι το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 με την παρουσία της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Σταυρούλας Τσολακίδου. 

Τις πρωταθλήτριες της εθνικής ομάδας στο σκάκι, Άννα Μαρία Μπότσαρη, Σταυρούλα Τσολακίδου από την Καβάλα καθώς και την Αναστασία Αβραμίδου από τη Χαλκιδική, βράβευσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε η Καβαλιώτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι, Σταυρούλα Τσολακίδου. Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδέχτηκε την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νέων στο σκάκι, Σταυρούλα Τσολακίδου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στην Καβαλιώτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι Σταυρούλα Τσολακίδου. Η Σταυρούλα με την για τρίτη φορά ανάδειξή της σε παγκόσμια πρωταθλήτρια δείχνει σε όλους μας το δρόμο της επιτυχίας

Για τρίτη φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι αναδείχθηκε η 16χρονη Σταυρούλα Τσολακίδου στην κατηγορία κάτω των 18 ετών.Στην τελευταία παρτίδα του τουρνουά που διεξήχθη στο Khanty-Mansiysk στη Ρωσία κέρδισε και τερμάτισε μόνη 1η στην βαθμολογία με 9 βαθμούς σε 11 αγώνες

Την Καβαλιώτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι στα κορίτσια μέχρι 16 ετών Σταυρούλα Τσολακίδου αντιμετώπισε ο πρώην παγκόσμιος Ρώσος πρωταθλητής Γκάρι Κασπάροφ. Ο «αγώνας» με τον θρυλικό σκακιστή έγινε το βράδυ της Τρίτης 21 Ιουνίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσαν η  Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Καβάλας και η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα συγχαίρουν θερμά την 16χρονη Καβαλιώτισσα σκακίστρια Σταυρούλα Τσολακίδου  που για δεύτερη φορά στην καριέρα της αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια κά

Το χρυσό κορίτσι του 2013 (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κορασίδων μέχρι 14 ετών, και αργυρό μετάλλιο το 2014 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μέχρι 16 ετών) πέτυχε σήμερα νέα σπουδαία διάκριση για την Ελλάδα και