Με την εκλογή από την Ιερά Σύνοδο του Στέφανου Τόλιου στη θέση του μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου το KavalaNews.GR είχε γράψει ότι πρόκειται για άνθρωπο που «κατέχει από τεχνολογία» (δείτε εδώ).

 

Μέσα σε όσα είχε καταφέρει ως πρωτοσύγκελος στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ήταν να μπουν νέες τεχνολογίες, να εκσυγχρονιστεί η ιστοσελίδα της Μητρόπολης, να αποκτήσει λογαριασμό στο YouTube και να υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας των πιστών με Skype για τις διαδικασίες γάμου.

 

Στο κανάλι της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης μεταδίδονται εδώ και χρόνια οι κυριακάτικες λειτουργίες αλλά και σημαντικά εκκλησιαστικά γεγονότα. Μάλιστα είχε μεταδοθεί τόσο η χειροτονία του Στέφανου στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης όσο και η ενθρόνισή του στην Καβάλα.

 

Ένα από τα πρώτα που κατάφερε ο Στέφανος και στην Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, ως μητροπολίτης, είναι να αποκτήσει η Μητρόπολη το δικό της κανάλι στο Youtube (imphilippon) και να προγραμματίσει μάλιστα τις δύο πρώτες απευθείας μεταδόσεις της.

 

Η πρώτη μετάδοση έχει προγραμματιστεί για απόψε 24 Ιανουαρίου στις 18:00 και είναι ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Γρηγορίου στη Νέα Καρβάλη (η μετάδοση θα γίνει σε αυτόν τον συνδεσμο).

 

Η δεύτερη μετάδοση είναι το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο του Αγίου Γρηγορίου την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018, πάλι από τη Νέα Καρβάλη. Η μετάδοση έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 7:30 το πρωί και θα γίνει σε αυτόν τον σύνδεσμο

 

Εκτιμάται ότι με τον ίδιο τρόπο θα καλύπτονται σημαντικές τοπικές γιορτές αλλά και οι κυριακάτικες Θείες Λειτουργίες στο εξής. Φαίνεται ότι ο μητροπολίτης βρήκε τρόπο να εφαρμόσει και στην Καβάλα τεχνολογικές καινοτομίες που δείχνουν -αν μη τι άλλο- επικοινωνιακή δεξιότητα και ανοιχτό μυαλό.

 

Μένει να φανεί αν θα καταφέρει να εντοπίσει και τους εντός Μητρόπολης καλοθελητές που συμπεριφέρονται σα να είναι οι ίδιοι μητροπολίτες, υπονομεύοντας το έργο του.