Η επιχειρηματολογία Άνθιμου στους μητροπολίτες για την εκλογή του Στέφανου Τόλιου

 

Εδώ και περίπου έναν μήνα, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος έκανε κινήσεις στο προσκήνιο πλέον για την προώθηση του αρχιμανδρίτη και πρωτοσύγκελού του, στη Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

 

Στις αρχές Σεπτέμβρη είχε αποστείλει επιστολή σε όλους τους Αρχιερείς και τους ενημέρωνε για την υποψηφιότητα του Αρχιμανδρίτη Στεφάνου Τόλιου, Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης.

 

Στην επιστολή έλεγε μεταξύ άλλων:

 

"Η ταπεινότης μου, ο ιερός κλήρος και η κοινωνία του ευσεβούς λαού της Θεσσαλονίκης προτείνουν για την πλήρωση της κενής Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Αρχιμανδρίτη κ. Στέφανο Τόλιο"

 

"Έχων συναίσθηση εκ του προκεχωρημένου της ηλικίας μου γράφω ταύτα, και μάλιστα διαβλέπω ειλικρινώς ότι η εκλογή του Αρχιμ. Στεφάνου Τόλιου, προσμετρά 33 χρόνια κοπιώδους και επιτυχούς διακονίας στην Εκκλησία του Κυρίου Ιησού Χριστού."

 

 

"Ο Αρχιμ. Στέφανος Τόλιος κατάγεται από την περιοχή των Φιλίππων δεδομένου ότι και οι δύο κατά σάρκα γονείς του γεννήθηκαν εκεί, ο ίδιος βαπτίστηκε εκεί, και οι γονείς των γονέων του και οι συγγενείς του αναπαύονται εκεί, όπως επίσης και ο ανάδοχος του.

 

 

Αξίζει ίσως να σημειωθεί ότι ο πατέρας της μητρός του ήταν εξ εκείνων οι οποίοι μετέφεραν εκ των αλησμονήτων πατρίδων της Μικράς Ασίας την θαυματουργό ιερά εικόνα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, η οποία φυλάσσεται ως ιερό σέβασμα και κειμήλιο της ορθοδόξου πίστεως μας στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Νικητών Καβάλας"

 

 

Στην επιστολή αυτή, ο μητροπολίτης Άνθιμος τόνισε τα προσόντα του αρχιμανδρίτη, χαρακτηρίζοντάς τον επιδέξιο κήρυκα του Λόγου του Θεού, Ρέκτη στη σύνταξη εκκλησιαστικών εγγράφων, ότι μιλά απταίστως την Γαλλική και την Αγγλική και ότι είναι άριστος γνώστης των ηλεκτρονικών μέσων και του διαδικτύου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΙΛΙΠΠΩΝ