Επί μιάμιση ώρα πετούσε με F16 το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με όσες πληροφορίες έγιναν γνωστές, ο πρωθυπουργός βρέθηκε αιφνιδιαστικά στην 110 Πτέρυγα Μάχης και επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας με το οποίο πέταξε πάνω από όλο το Αιγαίο.

 

Κατά τη διάρκεια της πτήσης βρέθηκε πάνω από τη Θάσο, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο, τη Χαλκιδική και το Άγιο Όρος, τη Σκύρο κ.α.

 

 

Ο πρωθυπουργός έφθασε το πρωί μαζί με την ηγεσία της Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας, απ' όπου πραγματοποίησε πτήση με μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού υπεβλήθη σε εξετάσεις πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος, όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, έβαλε τη στολή του και μαζί με έναν πιλότο μπήκαν στο F-16 και ξεκίνησαν την πτήση τους. Προηγουμένως είχε ενημερωθεί αναλυτικά για το σχέδιο πτήσης.

 

Στο σχηματισμό πέταξαν με άλλα αεροσκάφη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός ΓΕΑ.

 

 

Νωρίτερα, το Μέγαρο Μαξίμου είχε εκδώσει ένα αινιγματικό tweet λέγοντας:

"Πετάει, πετάει, ο Τσίπρας; Αυτή είναι η απάντηση στους συναδέλφους που αναρωτιούνται για το σημερινό πρωινό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού."