Η  2η Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑλΘ 2014-2020) που έγινε την Πέμπτη 28/09/2017 στην Καβάλα, σηματοδοτεί  την ενεργοποίηση του εν λόγω προγράμματος που  μπορεί να αποτελέσει πυλώνα Ανάπτυξης για τις παραθαλάσσιες και αλιευτικές περιοχές. Η περιοχή μας , η Καβάλα, η Θάσος αλλά και οι παραθαλάσσιες περιοχές  των Δήμων Παγγαίου και Νέστου  καταγράφουν μια ακτογραμμή 200 χιλιομέτρων με πλούσια παράδοση στους τομείς της Αλιείας και της Υδατοκαλλιέργειας με πλήθος αλιευτικών λιμένων και καταφυγίων με πλήθος λοιπών δραστηριοτήτων στον Τουρισμό και τις Υπηρεσίες και αποτελούν περιοχές αιχμής για την αξιοποίηση  και απορρόφηση των πόρων του εν λόγω  Προγράμματος.

 

Αυτή την δυνατότητα  είδαμε και προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε,  όλοι οι Δήμοι της περιοχής μας, στο σχεδιασμό των 2 τοπικών προγραμμάτων στην Αναπτυξιακή Καβάλας. Και σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να αναγνωρίζεται αυτός ο σχεδιασμός από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόσο με την επιλογή στην Καβάλας για την συνεδρίαση της 2ης Επιτροπής Παρακολούθησης όσο και με την επιλογή δύο εξαιρετικών τοπικών προγραμμάτων με τους περισσότερους πόρους από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Χώρας στα πλαίσια του Άξονα 4 του ΕΠΑλΘ. που μαζί με την ιδία συμμετοχή θα ξεπεράσουν τα δέκα εκατομμύρια ευρώ (10.000.000,00€). 

 

Επομένως  από δω και πέρα έχουμε τεράστια ευθύνη και υποχρέωση, όλοι εμείς στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ,  με πρώτους τους 4 δημάρχους, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τόσο  Δημόσια έργα που  συνδράμουν ουσιαστικά στις υποδομές και στην ανάπλαση των παραθαλάσσιων περιοχών μας καθώς και στην  βελτίωση των αλιευτικών καταφυγίων και των λιμένων αλλά και θα παρακινήσουν κυρίως εξαιρετικές  ιδιωτικές επενδύσεις με όραμα  και πίστη στο στόχο, στην κατεύθυνση αναζωογόνηση και επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας  μας στο σύνολο των περιοχών του Νομού Καβάλας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο  της Αναπτυξιακής Καβάλας

 

Ο Πρόεδρος

Φίλιππος Αναστασιάδης