Μεγάλη προσέλευση, με το «όλον» τοπικό ΠΑΣΟΚ να δίνει το παρών, είχε η εκδήλωση με την υποψήφια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Φώφη Γεννηματά στην Καβάλα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017, σε ημέρα 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων. Το γραφείο της κ. Γεννηματά έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την εκδήλωση.

 

Υπό άλλες συνθήκες η είδηση θα ήταν η έλευση της Φώφης Γεννηματά στην Καβάλα ή αυτά που είπε. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση, όμως, είδηση ήταν η προσέλευση του κόσμου. Δεν είναι τόσο το πλήθος (το οποίο γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα) αλλά το γεγονός ότι ήταν εκεί όλες οι «τάσεις» του χώρου ή διαφορετικά ήταν όλα τα «κομμάτια» ενός ΠΑΣΟΚ που συρρικνώθηκε απότομα μετά το 2012.

 

Μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν οι πρώην υπουργοί Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος, Γιάννης Τσακλίδης, Μιχάλης Τιμοσίδης, οι πρώην βουλευτές Ηλίας Παπαδόπουλος και Δημήτρης Παπουτσής, ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς, αρκετοί αυτοδιοικητικοί όπως Κώστας Παπακοσμάς, Λάκης Καγκαΐδης, Άγγελος Σμυρλόγου, Ανέστης Δημητριάδης, Λεωνίδας Παππάς κ.α. Παρών ήταν και ο Βασίλης Τραϊφόρος, αυτοδιοικητικός αλλά και στέλεχος της ΔΗΜΑΡ.

 

«Αυτό που εμείς θέλουμε είναι νέα συμμετοχή. Nα ενώσουν τις δυνάμεις τους άνθρωποι που δεν ασχολήθηκαν με την πολιτική και με τον χώρο μας και να μπολιαστούν μαζί με όσους κράτησαν ενωμένη την Παράταξη όλα αυτά τα χρόνια. Με την εκλογή για την ηγεσία ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για να έρθουν νέοι άνθρωποι στον νέο φορέα και να δουλέψουν γι αυτόν με πάθος, ορμή, φαντασία και όρεξη. Μαζί λοιπόν προχωράμε στα επόμενα βήματα” είπε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά.

 

Η κ. Γεννηματά άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενώ επανέλαβε τη θέση της ότι «δεν πρόκειται να γίνουμε δεκανίκι κανενός, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ» προβλέποντας για άλλη μια φορά ότι το αποτέλεσμα των επόμενων βουλευτικών εκλογών θα αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς.

 

Απηύθυνε δε κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 2017 για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς.