Τη δική του αναφορά στην «αριστεία» έκανε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαφιλίππου, με αφορμή την πρόσφατη παρουσία του στις καθιερωμένες εδώ και τέσσερις δεκαετίες βραβεύσεις που κάνει η Θασιακή Ένωση Καβάλας κάθε χρόνο, στους αριστούχους Θάσιους ή θασιακής καταγωγής μαθητές.

 

Λέει συγκεκριμένα:

 

Την Κυριακή 24/9/2017 είχα την τιμή να παρευρεθώ  στη βράβευση από τη Θασιακή Ένωση Καβάλας στη Σκάλα Καλλιράχης Θάσου των αριστούχων Θασίων ή θασιακής καταγωγής μαθητών, οι οποίοι αποφοίτησαν από τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κατά το σχολικό έτος 2016 – 2017.

 

  Θα ήθελα και δημόσια να συγχαρώ θερμά τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες και να τους ευχηθώ αυτή η βράβευσή τους να αποτελέσει αφετηρία για νέους στόχους και προσπάθειες που θα τους φέρουν πιο κοντά στα όνειρα και τις επιδιώξεις τους.

 

  Σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία των μαθητών είναι βέβαιο ότι έχουν οι εκπαιδευτικοί τους καθώς και οι γονείς τους. Για το λόγο αυτό εύχομαι στους μεν εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να εργάζονται με αισιοδοξία και πίστη ότι επιτελούν ένα σπουδαίο και αναντικατάστατο έργο, στους δε γονείς να στηρίζουν τα παιδιά και να δείχνουν εμπιστοσύνη στο έργο των παιδιών.

 

  Τύχη αγαθή η εκδήλωση συνέπεσε με ένα τεραστίας σημασίας εκπαιδευτικό γεγονός για την αγαπημένη μας Θάσο. Την ίδρυση και σε συντομότατο χρονικό διάστημα λειτουργία του Παραρτήματος ΕΠΑΛ στην Καλλιράχη Θάσου.

 

  Η ίδρυση του Παραρτήματος ΕΠΑΛ αποτελεί ένα σπουδαίο επίτευγμα της Κυβέρνησης. Και αυτό γιατί πέρα από το ότι ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του νησιού αίρει την ανισότητα σε βάρος των Θασίων μαθητών και παρέχει σε αυτούς ίσες ευκαιρίες στη δημόσια εκπαίδευση. Επιπρόσθετα ανοίγει το δρόμο για την ουσιαστική σύνδεση της παιδείας με τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού μας και θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην παραμονή των νέων στον τόπο τους.