Σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στεγάζεται από τα μέσα Ιουλίου η Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας.Οι εργασίες για την αναμόρφωση των εγκαταστάσεων ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2016 και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα. Τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα το πρωί 31 Ιουλίου με την παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Οι νέες εγκαταστάσεις από τα μέσα Ιουλίου στεγάζουν το επιτελείο και τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας. Πρόκειται για δυο κτίρια που στο παρελθόν λειτουργούσαν ως εργοστάσιο καπνού τα οποία δωρίστηκαν στην Ελληνική Αστυνομία.

 

Τον Οκτώβριο του 2015 εκπονήθηκε  η τεχνική μελέτη, ενώ οι εργασίες αναμόρφωσης και ανακαίνισης των χώρων ξεκίνησαν από την ανάδοχο εταιρεία τον Μάρτιο του 2016 και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα. Οι εργασίες ανέρχονται στο ποσό των (823.227) ευρώ, ενώ το έργο ήταν συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκατ.

 

Μέχρι πρότινος η Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας στεγαζόταν σε ιδιωτικό οίκημα - με ετήσιο μίσθωμα (78.951) ευρώ - το οποίο δεν κάλυπτε τις σύγχρονες ανάγκες στέγασης και λειτουργικότητας των Υπηρεσιών της.

 

Οι νέες εγκαταστάσεις, συνολικού εμβαδού πάνω από (3.200) τ.μ., πληρούν τεχνικά όλες τις αναγκαίες προδιαγραφές και έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να διασφαλίζουν κατάλληλες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό και προϋποθέσεις καλύτερης εξυπηρέτησης για τους πολίτες. Η Δράμα τα κατάφερε, ας ελπίσουμε ότι και η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας θα μπορέσει κάποια μέρα να στεγάσει τις υπηρεσίες της σε ένα πιο ανθρώπινο και λειτουργικό κτίριο.