Εξαρθρώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Δράμας εγκληματική οργάνωση με την κατηγορία της καλλιέργειας-εμπορίας ναρκωτικών και τοξικών ουσιών (κοκαΐνη, κάνναβη κλπ), της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και πολλών άλλων σοβαρών παραβάσεων.

 

Η οργάνωση είχε απλώσει τα πλοκάμια της και δρούσε σε διάφορα σημεία της χώρας, όπως τη Δράμα την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η σύλληψη των συνολικά 16 δραστών έγινε με τις συντονισμένες προσπάθειες της αστυνομικής διεύθυνσης Δράμας, του τμήματος ασφαλείας Δράμας, της ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Δράμας και τη συνδρομή των Υποδιευθύνσεων Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και Θεσ/νικης, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης την 9 & 10 Φεβρουαρίου 2017.

Για τα μέλη της οργάνωσης, που είχαν διακριτούς ρόλους, ήδη στοιχειοθετήθηκαν σε βάρος τους απ’ την Εισαγγελία Πρωτοδικών Δράμας, μετά το σχηματισμό της ποινικής δικογραφίας, κατηγορητήρια για ποινικές παραβάσεις των Νόμων περί ναρκωτικών.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης με επιστολή του συγχαίρει για την επιτυχία αυτή τον  Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, στο Διοικητή και τους λοιπούς Αξιωματικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, στην Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών και στην Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τ.Α Δράμας, καθώς και τις Υποδιευθύνσεις Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και Θεσ/νικης.

Ειδικότερα, στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται

 

«Η αστυνομική αυτή επιτυχία, πέραν των θετικότατων εντυπώσεων και ευμενών σχολίων στη τοπική κοινωνία για την εμπέδωση του κλίματος ασφαλείας, καταδεικνύει περίτρανα ότι παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, το αστυνομικό προσωπικό ΄΄βάζει πλάτη΄΄ και εργάζεται με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης, παρά τις ελλιπείς υλικοτεχνικές υποδομές, το επικίνδυνο του επαγγέλματος και πέραν κάθε θεσμοθετημένου ωραρίου, εμπεδώνοντας το  δημόσιο  αίσθημα  ασφάλειας  των  συμπολιτών μας.

 Εμείς ως θεσμικοί, συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι δηλώνουμε εξ αφορμής ότι θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αγωνιζόμαστε για τα προβλήματά των αστυνομικών, υπεύθυνα και εποικοδομητικά να στηρίζουμε τα δίκαια των αιτημάτων των συναδέλφων μας, καλώντας ταυτόχρονα την πολιτική, την φυσική ηγεσία, αλλά και την Πολιτεία στο σύνολό της, να ενσκήψει στα χρονίζοντα προβλήματα μας».