Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Δράμας η 2η συνάντηση Φορέων των Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα όπως:

  • Απολογισμός Πεπραγμένων του Δικτύου
  • Ενημέρωση προς τους Φορείς για την συμμετοχή του Δήμου Δράμας στο πρόγραμμα Επισιτιστικής Κρίσης
  • Κοπή Πίτας

Στην συνεδρίαση παρουσιάστηκε και η πρόταση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Πούλιου Αναστάσιου για την Νομική Μορφή του Δικτύου.

Ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος συμμετείχε στην συνάντηση και τόνισε σε δηλώσεις του για το σημαντικό έργο που επιτελεί το δίκτυο και τις δυνατότητες που μπορεί να αναπτύξει σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

"Η ανάγκη λειτουργίας του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι σχεδόν επιβεβλημένη στις μέρες μας που ο πόνος και οι ανάγκη των συνανθρώπων μας για απλά πράγματα καθημερινότητας περισσεύουν.

Οι φορείς του Δικτύου, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί λειτουργούν ως κυματοθραύστης της κρίσης.

Είναι αυτοί που μέσα από τα μέλη τους μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες, να τις διαχειριστούν σωστά και να δίνουν άμεσες λύσεις στα προβλήματα που έχει ο συμπολίτης μας.

Εγώ ως Δήμαρχος Δράμας θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις έτσι ώστε να απαλύνω τα προβλήματα των συμπολιτών μου, μιας και σίγουρα δεν μπορώ να τα εξαλείψω αλλά θα κάνω ότι είναι δυνατό.

Την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου έχει οριστεί Δημοτικό Συμβούλιο που θα συζητηθεί και θα αποφασίσουμε για την συμμετοχή του Δήμου Δράμας στην Κοινωνική Σύμπραξη που θα συσταθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD) 2014-2020.

Ελπίζουμε πως η συμμετοχή του Δήμου μας σε αυτό το μέτρο θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του Δήμου μας και του Νομού.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί Ενωμένοι, με περισσότερη γνώση και όρεξη για να επιλύσουμε τα προβλήματα των συμπολιτών μας.

Πρέπει να καταφέρουμε να φέρουμε το χαμόγελο, την αξιοπρέπεια και την περηφάνια ξανά σε όλους."