

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας συνεδρίασε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 στις 17:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία του φορέα και το σχεδιασμό δράσεων για το επόμενο έτος.
Τη συνεδρίαση απασχόλησαν: η Έγκριση Οικονομικών Καταστάσεων 2024 & Απολογισμός 2024, ο Προϋπολογισμός Οικονομικού Έτους 2026, η Οικονομική Ενίσχυση Φορέων και ο Απολογισμός έκθεσης KavalaExpo 2025 με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερωτηματολογίου.
Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Παναγιώτης Αρχοντής, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και ο Αλέξανδρος Ιωσήφίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης.
Ο κ. Αρχοντής πραγματοποίησε ομιλία με επίκεντρο την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην καμπάνια εξωστρέφειας, στη συμμετοχή της Περιφέρειας σε τουριστικές εκθέσεις και στις B2B συναντήσεις που συμβάλλουν στην ενίσχυση των επαγγελματικών επαφών.
Εξήρε την έκθεση «Φιλοξένεια», χαρακτηρίζοντάς την ιδιαίτερα σημαντική για την τουριστική προώθηση, ενώ τόνισε ότι σύντομα θα παρουσιαστεί ο ψηφιακός χάρτης της Περιφέρειας για τον τουρισμό.
Απολογισμός KavalaExpo 2025
Από τη συλλογή ερωτηματολογίων των συμμετεχόντων προέκυψαν κυρίως θετικά σχόλια σχετικά με:
Σημαντικό ζήτημα αποτέλεσε η απαγόρευση λιανικής πώλησης, για την οποία η πλειοψηφία των επιχειρήσεων τάχθηκε υπέρ ενώ υπήρξαν εκθέτες που πρότειναν διαχωρισμένο χώρο για τη λιανική δραστηριότητα.
Καταγράφησαν ορισμένες προτάσεις εκθετών για βελτίωση της έκθεσης που συνοψίζονται στις εξής:
Συνολικά, τα αποτελέσματα της φετινής KavalaExpo κρίθηκαν θετικά, ενώ οι προτάσεις των εκθετών θα αξιολογηθούν ώστε οι μελλοντικές διοργανώσεις να ανταποκρίνονται ακόμη περισσότερο στις ανάγκες της επιχειρηματικής κοινότητας.
(δελτίο Τύπου Επιμελητηρίου Καβάλας)
