Σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ καταδικάστηκε καθηγητής του ΤΕΙ των Σερρών, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ο οποίος είχε κατηγορηθεί ότι ζητούσε χρηματικά ανταλλάγματα από σπουδαστές του για τους περάσει στα μαθήματά του. σύμφωνα με τη δικογραφία δικαζόταν για τα κακουργήματα της δωροληψίας και της εκβίασης

 

 Ο 67χρονος καθηγητής, σύμφωνα με τη δικογραφία, «έκοβε» τους σπουδαστές τους και τους παρέπεμπε σε συγκεκριμένο φροντιστήριο.

 

Κατηγορούμενοι ήταν επίσης και οι ιδιοκτήτες του φροντιστηρίου - ανδρόγυνο – οι οποίοι καταδικάστηκαν σε 5ετή κάθειρξη και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, ο καθένας.

 

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας τον Οκτώβριο του 2018, έπειτα από καταγγελίες που ερευνήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.

 

Ο 67χρονος καθηγητής είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές των Σερρών, όπως επίσης κι ο συγκατηγορούμενός του ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου (η σύζυγός του είχε αφεθεί ελεύθερη με όρους).

 

Οι τρεις καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όλοι αρνήθηκαν τις βαρύτατες κατηγορίες που τους αποδίδονταν.

 

Κατά τη διάρκεια της πολύμηνης δίκης εξετάστηκαν δεκάδες σπουδαστές που κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας.