Μια υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου εξιχνίασαν οι αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Θάσου, έπειτα από την καταγγελία του θύματος την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα ένας 26χρονος από την Αρμενία ο οποίος διαμένει μόνιμα στη Θάσο, εντόπισε μια αγγελία στο διαδίκτυο με την οποία ένας 19χρονος Έλληνας από το Αγρίνιο πουλούσε ένα τηλέφωνο iphone S6 έναντι 430 ευρώ. Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο 19χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τον 26χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει, την 27-9-2016, σε τραπεζικό του λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 430 ευρώ, προκειμένου να του αποστείλει το προσφερόμενο κινητό τηλέφωνο της αγγελίας.

Ωστόσο, Κατά την παραλαβή του δέματος, ο 26χρονος διαπίστωσε ότι ο δράστης τον είχε εξαπατήσει, αποστέλλοντάς του, ένα άλλο μη λειτουργικό κινητό τηλέφωνο. Ο 26χρονος μετά την παραλαβή του ψεύτικου τηλεφώνου έσπευσε στο αστυνομικό τμήμα της Θάσου, όπου και κατέθεσε μήνυση στον 19χρονο, καθώς είχε μιλήσει μαζί του και γνώριζε ποιος ήταν.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου.

Κ. Γιαννουκάκου