Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας παρουσιάζει το βιβλίο του Δημήτρη Παπαράλλη -Ο έρωτας και ο θάνατος στην ποίηση του Γιώργου Σεφέρη (Στροφή, Μυθιστόρημα, Κίχλη)- την Πέμπτη 11 Αυγούστου στις 21.00, στην Παλιά Μουσική στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

 

Έρωτας και φθορά, έρωτας και θάνατος, μοτίβα διιστάμενα αλλά και συνταιριασμένα, αποτελούν το θέμα της "μελέτης" του φιλόλογου καθηγητή Δημήτρη Παπαράλλη με τίτλο: Ο έρωτας και ο θάνατος στην ποίηση του Γιώργου Σεφέρη (Στροφή, Μυθιστόρημα, Κίχλη).

Ταξίδι σε μιαν ενιαία και αδιαίρετη μεταφυσική διάσταση της ανθρώπινης φύσης. "Έρωτας, μνήμη, νοσταλγία, φθορά, θάνατος", η κλίμακα της ποίησης και της ζωής του Σεφέρη.

 

Το βιβλίο παρουσιάζει η φιλόλογος Χάρις Χριστοφορίδου.

 

Με αφορμή το βιβλίο ο συγγραφέας θα μιλήσει για τον Σεφέρη με θέμα: Ο δικός μου Σεφέρης «Δούναι και λαβείν: Περιδιαβάσεις και καταδύσεις στην ποίησή του». Εξήντα περίπου χρόνια επικοινωνίας με το έργο του.

 

Θα θυμηθεί πώς άρχισε η "μοιραία" συνάντηση με την ποίησή του. Θα σταματήσει σε κάποιες συλλογές και ποιήματα του Σεφέρη, προσωπικής του επιλογής. Θα επιχειρήσει κάποιες "καταδύσεις" στο ποιητικό του εργαστήρι, όπως τις κατάλαβε, τις μελέτησε και τις επαλήθευσε μέσα από τους στίχους του.

Τι χρωστούμε στον Σεφέρη, πέρα από τα ίδια τα ποιήματά του; Τι μας δίδαξε με στοχασμό και ταπεινοσύνη αυτός ο σοφός γέρος;

 

Ποιήματα του Σεφέρη διαβάζει η Εύα Οικονόμου-Βαμβακά.

 

Δημήτρης Παπαράλλης

Παλιά Μουσική

Πέμπτη 11 Αυγούστου, ώρα 21.00

 

Απαγορεύεται η είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη των παραστάσεων.

 

Είσοδος Ελεύθερη

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας