Ένα πρωτοποριακό δίκτυο Ηλεκτρονικών παγίδων με κάμερες υψηλής ευκρίνειας τοποθέτησε το πρωί της Πέμπτης σε αμπελώνες στην Πιέρια κοιλάδα η εταιρεία Μητρούσης σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος EDIH-Digiagrifood.

 

Μέσα από το δίκτυο δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης μέσω εφαρμογής, απομακρυσμένα και σε πραγματικό χρόνο, του πληθυσμού της ευδεμίδας που προσβάλλει τα αμπέλια.

 

Οι ηλεκτρονικές παγίδες είναι εξοπλισμένες επίσης με προηγμένους μετεωρολογικούς αισθητήρες όπου τροφοδοτούνται στο σύνολο τους με ηλιακή ενέργεια.

 

Στόχος της προσπάθειας είναι η στήριξη των παραγωγών με γνώση και τεχνολογία, η προστασία των αμπελώνων από τον ύπουλο εχθρό και η ποιοτική παραγωγή, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.