

Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, είχε συνάντηση με την Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ ΑΕ., Ηρώ Χατζηγεωργίου.
O βουλευτής υπέδειξε με φωτογραφικό υλικό την ιδιαίτερα επιβαρυμένη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τόσο το παλαιό Πρωτοδικείο Καβάλας όσο και η ακτή Καλαμίτσας και τόνισε τη μεγάλη ανάγκη να βρεθεί λύση για την αξιοποίηση τους.
Σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κ. Πασχαλίδη αναφέρει τα εξής:
«Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους συμπολίτες του σχετικά με την προγραμματισμένη συνάντηση του με την Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ ΑΕ. κα Ηρώ Χατζηγεωργίου.
Ειδικότερα, ο Βουλευτής κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την κ.Χατζηγεωργίου αναλυτικά για μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της αρμοδιότητας της ΕΤΑΔ και αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.
Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής υπέδειξε με φωτογραφικό υλικό την ιδιαίτερα επιβαρυμένη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τόσο το παλαιό Πρωτοδικείο Καβάλας όσο και η ακτή Καλαμίτσας.
Πρόκειται για ακίνητα με έντονο ιστορικό, λειτουργικό και πολεοδομικό αποτύπωμα, τα οποία παραμένουν εγκαταλελειμμένα και αναξιοποίητα εδώ και πολλά χρόνια.
O Βουλευτής τόνισε τη μεγάλη ανάγκη να βρεθεί λύση για την αξιοποίηση τους, όχι μόνο επειδή βρίσκονται εντός του αστικού ιστού και θα μπορούσαν να προσφέρουν ζωτικό χώρο για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, αλλά και επειδή η σημερινή κατάστασή τους θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών, ιδιαιτέρως όσον αφορά την ακτή Καλαμίτσας, την οποία επισκέπτονται παιδιά και νέοι.
Μάλιστα, ζητήθηκε από τον Βουλευτή να επισκεφθούν οι μηχανικοί της ΕΤΑΔ την ακτή Καλαμίτσας και αφού προβούν στις κατάλληλες ενέργειες να παραδοθεί η ακτή ασφαλής για τους λουόμενους.
Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ θερμά την Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ ΑΕ κα Ηρώ Χατζηγεωργίου, που άκουσε με προσοχή τα αιτήματα μου, επί των οποίων μου ανέφερε πως θα ανταποκριθεί άμεσα.»