Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοίνωσε προ ημερών ο Δήμος Καβάλας, λόγω εκτέλεσης εργασιών ασφαλτόστρωσης, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου "Βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε επικίνδυνα σημεία του Δήμου Καβάλας".
Η οδός Κουντουριώτου είναι κλειστή από το πρωί της Κυριακής 15 Ιουνίου και θα παραμείνει κλειστή έως τις 9 το βράδυ.
Αναλυτικά, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ανακοίνωσε ο Δήμος Καβάλας για την Κυριακή 15 Ιουνίου 2025:
- Αποκλεισμός της κυκλοφορίας στη λωρίδα κυκλοφορίας των οχημάτων της οδού Κουντουριώτου (λωρίδα κατεύθυνσης έξοδος προς την Ξάνθη), για το τμήμα της από την οδό Γραβιάς μέχρι την οδό Παλαιού Υδραγωγείου. Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων της οδού Κουντουριώτου (λωρίδα κατεύθυνσης έξοδος προς την Ξάνθη), για το τμήμα της από την οδό Γραβιάς μέχρι την οδό Παλαιού Υδραγωγείου.
- Αντιδρόμηση της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, για το τμήμα της από την Ελληνικής Δημοκρατίας μέχρι το καρνάγιο.
- Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, για το τμήμα της από την Ελληνικής Δημοκρατίας μέχρι το καρνάγιο.
- Αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πιπίνου, από την οδό Κουντουριώτου μέχρι την είσοδο της Καμάρας.
- Απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Λάμπρου Κατσώνη, από την οδό Κουντουριώτου μέχρι την είσοδο της Καμάρας.
- Αμφιδρόμηση των οδών Ιουστινιανού, Ανθεμίου, από την οδό Ιουστινιανού μέχρι την οδό Μεχμέτ Αλή και της οδού Μεχμέτ Αλή, για την είσοδο των οχημάτων προς την οδό Θεοδώρου Πουλίδου, λόγω αποκλεισμού της μοναδικής εξόδου από τη συνοικία της Παναγίας.
- Απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων εκατέρωθεν των οδών Ιουστινιανού, Λάμπρου Κατσώνη, Ανθεμίου και Μεχμέτ Αλή.
- Αντιδρόμηση της λωρίδας κυκλοφορίας των οχημάτων της οδού Κουντουριώτου (λωρίδα κατεύθυνσης εισόδου προς παραλία), για το τμήμα της από την οδό Ύδρας μέχρι την οδό Γραβιάς, ώστε να λειτουργεί ως λωρίδα κατεύθυνσης προς την Ξάνθη.
- Αμφιδρόμηση της οδού Θεοδώρου Πουλίδου για το τμήμα της από την οδό Γραβιάς μέχρι την οδό Κουντουριώτου.
- Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Θ. Πουλίδου, για το τμήμα της από την οδό Γραβιάς μέχρι την οδό Κουντουριώτου.
- Αντιδρόμηση της οδού Γραβιάς για το τμήμα της από την οδό Κουντουριώτου μέχρι την οδό Θ. Πουλίδου, ώστε να λειτουργεί ως έξοδος.
Με βάση τα ανωτέρω, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Κουντουριώτου την Κυριακή 15 Ιουνίου, θα διεξάγεται μέσω της ελεύθερης λωρίδας κυκλοφορίας (έξοδος) που θα λειτουργεί κατά την εκτέλεση των εργασιών ασφαλτόστρωσης. Ειδικότερα, οι κάτοικοι της Παναγίας λόγω αποκλεισμού της εξόδου από τη χερσόνησο μέσω της οδού Λάμπρου Κατσώνη, θα παρακάμπτονται ανάποδα προς τις οδούς Ιουστινιανού, Ανθεμίου, Μεχμέτ Αλή και Θ. Πουλίδου.
Η ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθ' όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα πραγματοποιείται με τη συνδρομή της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.
Τέλος, για όλο το χρονικό διάστημα εκτέλεσης των εργασιών, η ανάδοχος εταιρεία θα μεριμνήσει για την ορθή τοποθέτηση και τον συνεχή έλεγχο διατήρησης της απαραίτητης εργαστηριακής σήμανσης.