Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού

(Μετάφραση: το να κάνει κανείς το ίδιο λάθος δύο φορές είναι ανόητο)

 

Με την ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη «πόλη και ζωή» για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά για ποιόν λόγο επιλέχτηκε από τους δραμινούς πολίτες να κάθεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, η προηγούμενη δημοτική παράταξη «πόλη και ζωή» χρησιμοποίησε στο μέγιστο βαθμό τον ερασιτεχνισμό, το πελατειακό κατεστημένο  και την προχειρότητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος των συνδημοτών μας να ταλαιπωρείται καθημερινά από τις συνθήκες της ακραίας φτώχειας.

Συγκεκριμένα, για το κοινωνικό Παντοπωλείο πήραμε την δυσάρεστη πλην όμως δίκαιη απόφαση της μείωσης του οικογενειακού εισοδήματος των δικαιούχων από 6.800 ευρώ σε 4.200 ευρώ.

Στην απόφασή μας αυτή για την  χρονιά που διανύουμε, σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι πρόσθετοι δικαιούχοι που προέρχονται από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα καθώς και τα μηδενικά εισοδήματα 220 οικογενειών.

Επί του πρακτέου, η προηγούμενη δημοτική παράταξη «πόλη και ζωή», εξομοίωνε το μηδενικό εισόδημα με το εισόδημα των 6.800 ευρώ, με αποτέλεσμα να διανέμονται στην ίδια χρονική περίοδο (κάθε 2,5 μήνες δηλαδή) οι ίδιες ποσότητες προϊόντων σε όλους.

Δηλαδή λάμβαναν την ίδια παροχή αυτοί που είχαν Μηδενικό εισόδημα με αυτούς που είχαν εισόδημα έως 6.800€.

Ο Δήμος Δράμας, ενώνει δύναμη και φωνές έναντι της φτώχειας με γνώμονα καταρχήν την δικαιοσύνη και κατά δεύτερον την τακτική υποστήριξή όλων των ευπαθών ομάδων του Δήμου μας και όχι «των δικών μας ανθρώπων».

Ο σχεδιασμός κοινωνικής πολιτικής του Δημάρχου Δράμας Χριστόδουλου Μαμσάκου και της Δημοτικής Αρχής έχει βάθος πενταετίας και δεν στηρίζεται στις πελατειακές σχέσεις που χρησιμοποιούσε η παράταξή σας, εξάλλου η διαδικασία είναι στη φάση της αξιολόγησης και όταν ολοκληρωθεί θα επανεξεταστεί με βάση τα νέα δεδομένα.

Θυμηθείτε τι κάνατε και τι τάζατε προεκλογικά ακόμα και έξω από τις κάλπες.

Κρίμα που η παράταξη «πόλη και ζωή» βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα και προτρέχει σε φτηνό αντιπολιτευτικό λόγο για να κρατηθεί στην επικαιρότητα.

(ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Δήμου Δράμας)