Την Καβαλιώτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι στα κορίτσια μέχρι 16 ετών Σταυρούλα Τσολακίδου αντιμετώπισε ο πρώην παγκόσμιος Ρώσος πρωταθλητής Γκάρι Κασπάροφ.

Ο «αγώνας» με τον θρυλικό σκακιστή έγινε το βράδυ της Τρίτης 21 Ιουνίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσαν η  Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης και η Αντιδημαρχία Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Ρώσος πρωταθλητής αντιμετώπισε ταυτόχρονα σε ένα μοναδικό αγώνα χάντικαπ 4 Ελληνίδες σκακίστριες και συγκεκριμένα τις Σταυρούλα Τσολακίδου, παγκόσμια πρωταθλήτρια κορασίδων, Αναστασία Αβραμίδου, πρωταθλήτρια Ευρώπης παγκορασίδων, την Κατερίνα Πάσογλου, πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης και την Ευαγγελία Μαστρακούλη, 2η πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης κορασίδων.

 

Την ώρα του παιχνιδιού οι κοπέλες σημείωναν κι έπαιζαν προσεκτικά, έχοντας πλήρη συναίσθηση με ποιον έπαιζαν. Κέρδισε τις τρεις κοπέλες και στο τέλος έμεινε μόνος με τη Σταυρούλα. Τότε σήκωσε το κεφάλι και έκανε μια μικρή ανάλυση της παρτίδας.