

Ο συγκοινωνιολόγος Μπάμπης Πεταμίδης, παρουσίασε κάποιους πίνακες με στατιστικά στοιχεία, με τα τροχαία ατυχήματα που γίνονται στο Παληό Καβάλας.
Στον πίνακα με τις ηλικίες βλέπουμε ότι τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται από οδηγούς από 18 έως 30 ετών, ενώ στις μεγαλύτερες ηλικίες υπάρχει μία ισορροπία.
Παράλληλα σε περισσότερα ατυχήματα εμπλέκονται οι άνδρες από 18 έως 30 ετών σε σχέση με τις γυναίκες ίδιας ηλικίας, όμως στις ηλικίες από 31 έως 40 ετών, βλέπουμε πως είναι περισσότερες οι γυναίκες που εμπλέκονται σε ατυχήματα σε σχέση με τους άνδρες ίδιας ηλικίας.
Στον δεύτερο πίνακα βλέπουμε τις μέγιστες τιμές ταχύτητας που καταγράφονται στο ρεύμα προς τη Νέα Ηρακλείτσα ανά ημέρα. Η Κυριακή είναι η μέρα που οι οδηγοί τρέχουν περισσότερο, καθώς σύμφωνα με τον πίνακα οι μέγιστες τιμές ταχύτητας φτάνουν τα 122 χιλιόμετρα την ώρα.
Ο κ. Πεταμίδης είναι συνεργάτης του δημάρχου Καβάλας, Θεόδωρου Μουριάδη, ενώ έχει διατελέσει και αντιδήμαρχος Θάσου.