Έναν απολαυστικό Σταμάτη Κραουνάκη είχαν την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 19 Μαΐου στο Καλογερικό του Λιμένα στη Θάσο. Ο πολυτάλαντος,  μουσικοσυνθέτης, στιχουργός, ερμηνευτής και συγγραφέας βρέθηκε στο νησί ως επίτιμος προσκεκλημένος στην εκδήλωση που διοργάνωσε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Θάσου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ελληνικού πολιτισμού.

Η βραδιά είχε από όλα: πολιτική, τέχνη, μουσική, τραγούδι, ενώ ο Σταμάτης Κραουνάκης έδειχνε να απολαμβάνει και να συμμετέχει στα όσα είχαν ετοιμάσει οι μαθητές και οι δάσκαλοι του σχολείου για να τιμήσουν την προσφορά του στον πολιτισμό της χώρας.

Μίλησε για την αριστερά, για τη δεξιά για το ΠΑΣΟΚ, για την πολιτική κατάσταση, ενώ προέβλεψε πως η χώρα θα βγει από το αδιέξοδο των μνημονίων μόνο με μια επανάσταση. Δεν άφησε σχεδόν τίποτα ασχολίαστο προκαλώντας πολλές φορές ξεκαρδιστικά γέλια στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Καλογερικού.

Δεν έχασε το χιούμορ του ακόμα και όταν υπήρξαν κάποια προβλήματα με το μικρόφωνο που τον αποσυντόνισαν την ώρα που ανέβηκε στη σκηνή για να τραγουδήσει. Μόνο για λίγο όμως αφού τη λύση την βρήκε άμεσα μόνος του και συνέχισε να τραγουδάει, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές σε όσους είχαν την τύχη να βρεθούν εκεί για να τον ακούσουν.

Κι η ατάκα της βραδιάς;  Αυτή που συγκράτησε κι ο ίδιος κι έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media: «Η αριστερά δεν είναι τα κόμματα, είναι οι άνθρωποι της».

 

Κάτια Γιαννουκάκου